Žena sa lepršavom crvenom kosom
Nega kose | Prelepa kosa

Kalendar za negu: evo kako da planirate rutinu nege kosu na odgovarajući način

Vreme je da se brinete o kosi: već ste negovali kosu sa hranljivim proizvodima, ali želite da poboljšate rutinu nege? Pokazaćemo vam kada bi trebalo da koristite ulje za kosu i kako da izvučete najviše od tretmana za kosu. Pomoći ćemo vam takođe da pronađete savršen tajming i ličnu rutinu nege koji vama najbolje odgovaraju.

Tretman lepote za kosu je kao kratki spa predah kod kuće. Time pružate kosi malo vremena za negu i dajete joj malo više ljubavi. Možete da povećate uticaj tretmana za kosu tako što ćete ga ostaviti dugo dok ležite na kauču i čitate knjigu ili gledate vašu omiljenu emisiju. S obzirom da je vreme sve, daćemo vam puno korisnih saveta o nanošenju ulja na krajeve, tretmanima i još puno toga.

one dam image
Zdrava i negovana kosa je najlepši aksesoar.

Višenamenski proizvodi za negu: kada treba da koristite ulja za kosu

Ulja za kosu imaju više namena kada je u pitanju nega kose. Vreme za tuširanje? Pre tuširanja ostavite par kapi ulja da odstoje nekoliko minuta. Na taj način će se pojačati unos hranljivih materija. Nakon tuširanja, umasirajte ulje u mokru kosu kako biste sprečili kovrdžanje kose. Ako vam je kosa suva, možete staviti ulje na krajeve i naprskati malu količinu za dodatni sjaj.

Tretmani za kosu bez ispiranja: nega za kosu za sve one koje su u žurbi

Azijatkinja sa telefonom

Balzami koji se ne ispiraju su savršeni kada imate malo vremena

Volite da budete negovani ali sa minimalno potrošenog vremena? Onda je tretman koji se ne ispira idealan za vas.

 

Može da čini čuda dok se oblačite i dok vam se kosa suši nakon tuširanja.

 

Najbolje je da nanesete tretman na kosu prosušenom peškirom. Tako će vaša kosa biti skoro suva i možete je oblikovati na uobičajan način.

Intenzivni tretmani: brzi tretmani, maske za kosu i još više

Duga i suva kosa pogotovo zahteva specijalne intenzivne tretmane. Tada tretman ulazi u igru. U gužvi? Intenzivni brzi tretmani daju kosi tu dodatnu negu u nekoliko sekundi. Ako imate malo više vremena onda ga pretvorite u ritual za negu: sedite na kauč sa dobrom knjigom i šoljicom čaja i pustite proizvod da učini čudo. Za dodatni efekat nege, možete ostaviti proizvod da prenoći. Naš savet: stavite kapu za tuširanje ili umotajte kosu u peškir. Dodatna toplota koja se stvara će aktivirati tretman još više i pomoći će da prodre u strukturu kose.

Otkrijte: