Žena sa kovrdžama i konfetima u kosi
Nega kose | Perut

Pahuljast skalp, masna kosa: kako može da pomogne šampon protiv peruti

Imate problem sa peruti? Voleli biste da možete da perete masnu kosu dvaput dnevno? Šampon protiv peruti je onda za vas. Objasnićemo vam kako ovi proizvodi za specijalnu negu deluju i kako mogu da pomognu


Perut je dosadna - i nije uopšte privlačan dodatak. Te male pahuljice ne samo da ružno izgledaju već ih često prati svrab i kosa koja se brzo masti. Poneka smena ćelija kože na skalpu je normalna. Generalno, te ćelije kože su toliko male da su gotovo nevidljive. Međutim, hormonske promene ili drugi dizbalansi skalpa mogu dovesti do većih, vidljivijih pahuljica. Potrebna vam je prva pomoć za pahuljast skalp? Probajte specijalni šampon protiv peruti. Čitajte dalje da biste saznali kako deluje i u kojim situacijama može da pomogne.


Zaustavite masnu perut sa šamponom protiv peruti

Žena sa osmehom i dugom, tamnom kosom

Razlog za osmeh: sa odgovarajućom negom, perut i masna kosa postaju prošlost!

Obično, postoje dve vrste peruti: masna ili suva. Masna perut daje lepljiv osećaj, izgleda žućkasto i izazvana je prekomernim izlučivanjem sebuma. Ove masne pahulje kože se lepe na skalp, iritirajući ga. Ko je kriv? Obično su gljivice. One su uvek prisutne na skalpu ali prekomerno stvaranje može izazvati dizbalans na vašem skalpu. Šampon protiv peruti može da smanji gljivice i da mu vrati balans. Kako? Specijalni antibakterijski sastojci pomažu da se umiri skalp i sprečavaju pojavljivalje nove peruti i istovremeno smanjuju iritaciju. Ostavite šampon da deluje pre ispiranja. Savet: nastavite da koristite šampon protiv peruti - uz vaš redovan šampon - kao preventivnu meru, čak i kada perut nestane.


Ova rutina nege za kosu može da vas spasi od suve peruti

Uz suvu perut ide i suv, osetljiv skalp. Ko je kriv? Često suv vazduh usled grejanja ili klime. Kada imate suvu perut, nega za kosu je malo drugačija nego sa masnom peruti. Šamponi protiv peruti nisu nužno odgovarajući izbor. Važno: šampon treba da bude blag i da hidrira skalp kako bi se izbeglo isušivanje.

Koristite mlaku vodu za pranje kose jer vruća voda može još više da isuši. Savet: uz veoma blagi šampon, nanesite specijalni losion za kosu direktno na skalp nakon pranja koji pomaže sa akutnom suvom peruti. Dok se skalp ne smiri, trebalo bi izbegavati oblikovanje toplotom koja takođe isušuje skalp. Bolje: pustite kosu da se osuši na vazduhu nakon pranja.

Otkrijte: