Muškarac nakon sporta
Nega kose | Muškarci

Muškarci: sport i vaša kosa

Momci: biti u formi se ne odnosi samo na telo - već i na kosu. Dok se bavite sportom kosa dolazi u kontakt sa hlorom, slanom vodom ili znojem i vašoj kosi je potrebna dodatna nega. Čitajte dalje da saznate na šta da obratite pažnju

Tenis, surfovanje, plivanje, trčanje - sport pomera granice. I ne samo granice vašeg tela. Iscrpljujući mečevi na šljaci i brojne dužine u bazenu su zahtevni i za kosu. Jedan savet: ako se tuširate ujutro pre posla i ako idete na sport uveče, nemojte prati kosu dvaput jer će skalp i kosa postati suvi. Ukoliko zaista treba da perete kosu, koristite samo vodu drugi put, bez šampona: na taj način ćete oprati znoj (jer je osnova znoja voda) i nežnije će biti za kosu.

Perite kako treba

Andre Šurle sa modernim undercutom.

Fudbaler Andre Šurle sa sportskim undercutom

Kosa voli sveži vazduh i vlažnost. Tako da ako nosite sportsku kapu, kapu za tuširanje ili traku za kosu, skinite je čim završite sa treningom. Očešljajte kosu odmah: to ukljanja znoj, hlor ili slanu vodu.

Operite skalp i kosu mlakom vodom, nemojte vrelom i koristite blagi šampon. Izbegavajte obični gel za tuširanje za kosu: obično je previše agresivan i može da šteti skalpu i kosi. Koliko proizvoda treba da se nanese? Količina zrna graška može da zvuči malo ali je sasvim dovoljna. Muškarci sa dužom kosom treba da koriste balzam da bi se kosa lakše očešljala. Savet: umasirajte tretman jednom nedeljno - to zaista prija kosi sportiste.

Frizure nakon sporta

Kristijano Ronalndo sa frizurom undercut.

Frizura Kristijana Ronalda je svetinja

Nakon pranja kose, umesto da je grubo trljate peškirom, nežno iscedite vodu koristeći mekani peškir. To će biti mnogo nežnije za vašu kosu. Savet: očešljajte kosu koristeći četku sa prirodnom dlakom divljeg vepra. Površina kose tako postaje glađa i povećava se protok krvi ka skalpu. Ili možete koristiti češalj sa širokim zupcima koji nežno rasčešljava kosu. Po mogućnosti pustite da se kosa osuši prirodno na vazduhu i samo je sušite kad je napolju hladno ili nemate dovoljno vremena. Ako ipak potegnete za fenom, stavite ga na najmanju jačinu i držite ga najmanje 20cm udaljenosti od glave.

Frizure i oblikovanje

Muškarac sa kratkom frizurom dok trči.

Kratko i slatko: kratka frizura je praktičnija za trening

Za muškarca koji redovno trenira, jednostavna frizura laka za oblikovanje je ključna stvar. To važi za većinu frizura kao na primer kapri frizuru koja je apsolutni klasik među frizurama za muškarce. Ukoliko imate dugu ili kovrdžavu kosu, izaberite razbarušenu frizuru dužine do brade u surferskom stilu. Dok se bavite sportom vežite je gumicom ili trakom za kosu - savršeno za trčanje, fudbal i sve ostalo.

Otkrijte: