Žena duge kovrdžave kose
Nega kose | Kovrdže

Kako da vaša kovrdžava kosa izgleda svilenkasto i sjajno

 

Mnogi ljudi sa kovrdžavom kosom često bi želeli da imaju ravnu kosu jer je lakša za održavanje. Ali pre nego što počnete da želite da uklonite svoje kovrdže, trebalo bi da znate da postoji način da ih držite pod kontrolom. Odgovarajuća nega i pravi trikovi za oblikovanje će ukrotiti vaše razuzdane talase i pretvoriti krhku kosu u nežne svilenkaste kovrdže.

Model sa neukročenim kovrdžama
© Schwarzkopf

Pre nege za kovrdžavu kosu

Model sa divnim kovrdžama
© Schwarzkopf

Nakon nege za kovrdžavu kosu

Prirodno sušenje čini kovrdže još lepšim

Što se tiče nege kose, kovrdže vole bogatu negu. Praktično ne postoji mogućnost da se kovrdže zasite nege. Linija Gliss Total Repair sadrži hidrataciju koja je vašim kovrdžama potrebna. Šampon podiže na 85% manje lomljenja vlasi zahvaljujući specijalnoj formuli keratina identičnom kao u kosi i još 19 kompleksa vitamina. Regenerator vam pomaže da u trenutku raščešljate kosu - sve kovrdže znaju za borbu protiv čvorova u kosi. Pređite na viši nivo sa Express Repair regeneratorom koji naprskate u kovrdže i zatim ostavite da deluje i radi čuda. Vaše kovrdže neće znati šta ima se desilo!

Žena divnih kovrdža drži Gliss Total Repair proizvode
© Schwarzkopf

Gliss Total Repair za spasavanje. Oživite svoje kovrdže za tren!

Saveti i trikovi za vašu kovrdžavu kosu

Ako pružite svojoj kovrdžavoj kosi svu neophodnu negu, biće vam zahvalna i ponašaće se najbolje što može. Pratite navedene savete kako biste se brinuli o svojim kovrdžama. Počnite sa promenama danas i bićete iznenađeni koliko brzo kovrdže reaguju pozitivno na promene:

 

  • Toplota može zaista da isuši kovrdžavu kosu pa bi zbog toga trebalo da pustite kosu da se osuši prirodno. U suprotnom, možete je osušiti fenom za kosu sa difuzerom na najnižoj toploti.
  • Pegle za kosu mogu da budu stresne za kosu. Koristite ih retko, ako ih uopšte koristite, i samo nakon upotrebe negujućeg proizvoda za zaštitu od toplote kao što je got2b Guardian Angel Spray, koji štiti kosu od toplote do 220°C.
  • Šišanje kose na blage slojeve daje kovrdžama dodatnu elastičnost. Međutim, zapamtite da ne treba da ošišate gornji sloj kose na previše kratko jer ćete možda dobiti „izgled pudle”.
  • Više volite blage talase kao 1920-tih nego široke kovrdže? Onda bi trebalo da naprskate tečnost za oblikovanje kovrdža, da oblikujete u željeni stil i da koristite šnale da ih držite na dužini brade. Nakon toga, osušite kosu koristeći difuzer a onda pustite kosu da se ohladi. Na kraju uklonite šnale i očešljajte kosu veoma pažljivo.
  • Evo kako da napravite trendi razbarušeni kovrdžavi vrh: nanesite malo pene na mokru kosu, kao što je taft Curl Mousse i zatim uvijte široke pramenove kose u viklere. Osušite uvijenu kosu fenom na nekoliko minuta, pustite da se ohladi i onda uklonite viklere. Koristite prste da biste oblikovali kosu ali nemojte raščešljavati kosu. Zlatno pravilo je da što su veći širi to će kovrdže biti veće.
  • Prirodne kovrdže će biti zamršene ako ih češljate ravno kad glavi nakon šamponiranja. Naprskajte malo spreja na kosu i pustite da se prirodno osuši.
  • Bilo koji prirodni proizvod sa prirodnim lipidima kao što je Ši puter, Jojoba ili Makadamija ulje su savršena rešenja kada je kovrdžama potrebna pomoć. One prekrivaju pojedinačne vlasi sa blistavim zaštitnim filmom. Schauma Nature Moments Honey Elixir šampon omogućava da vaše kovrdže održavaju strukturu.
Otkrijte: