Devojka sa kovrdžavom narandžastom kosom stoji ispred pozadine pune lišća
Nega kose | Kovrdže

Ispravljanje kose: Tri načina kako ispraviti kosu

Elegantna je, seksipilna i stanjuje lice – nije ni čudo što je zaglađena frizura tako popularna! Donosimo vam razne tehnike koje vode do uspeha: sušenje kose fenom s okruglom ili ravnom četkom, oblikovanje aparatom za ispravljanje ili dugotrajnija metoda ispravljanja kose. Nađite tehniku koja vama odgovara.


Ispravili ste kosu? Sjajno. Zaglađena kosa apsolutni je svevremeni hit koji je uvek u modi. Ravna, jednostavna i čista. A opet elegantna, besprekorna i moderna. Nije ni čudo što je ravna kosa danas tako popularna. Influenceri, slavne ličnosti, manekeni na modnim pistama i modno osveštene žene obožavaju zaglađenu frizuru koja savršeno pristaje uz svaki stil, ukus, priliku i dužinu kose.

 

Čak i ako vaša kosa nije prirodno ravna, ne treba očajavati. Mnogo je metoda ispravljanja kose koje garantuju uspešno zaglađivanje kose svake teksture. Tri tehnike su najbolje pa otkrivamo koja pristaje kome i koja tehnika daje najduži rezultat.

Ispravljanje kose: Oblikovanje aparatom za ispravljanje

Imate prirodno kovrdžavu kosu, ipak žudite za ravnom, svilenkastom kosom? Onda bi trebalo da nabavite aparat za ispravljanje kose. Uz pomoć tog alata za oblikovanje, postići ćete daleko bolji efekat ravne kose nego četkom i fenom. S obzirom da toplota aparata za ispravljanje brzo menja strukturu vlasi (što stvara super zaglađeni efekat), obavezno prethodno na kosu nanesite zaštitu od toplote!

Danas imamo bezbroj posebnih proizvoda u tečnom obliku, pena i sprejeva koji su razvijeni kako bi zaštitili vašu kosu i uz to joj dali briljantno blistav sjaj.

 

Oblikovanje: obilno naprskajte zaštitu od toplote aparata na kosu prosušenu peškirom s udaljenosti od 20-25 cm (najbolje je da odmah češljate kosu češljem sa širokim zupcima) i tek je onda prosušite fenom. Zatim uzmite aparat za ispravljanje kose i ispravite pramen po pramen. Aparat sa posebnom oblogom (od keramike na primer) nežniji su prema kosi. Pazite da kosu zagrevate ravnomerno i nežno.

 

Praktično: kosa ispravljena ovom metodom ostaje ravna dva dana. Nakon prve noći možete na brzinu aparatom za ispravljanje da ispravite pojedine pramenove.

 

Dobro je znati: kako biste sprečili trajno oštećenje kose, nanesite tretman za suvu ili iscrpljenu kosu jednom nedeljno uz redovnu upotrebu spreja za zaštitu kose od toplote aparata.

 

Klasična metoda ispravljanja kose: fenom i četkom! Ta je metoda jednostavna s obzirom da oba alata imamo pri ruci u kupatilu, nežni su prema kosi i nisu skupi. Bez velikih priprema, četkajte kosu ravno tokom sušenja. Ravna četka najbolja je za dugu kosu, dok je okrugla četka bolja za kraće frizure. Ispravljanje kose je lako.


Oblikovanje: prvo nanesite zaštitu od toplote aparata. Nežno uvijte kosu prosušenu peškirom, pramen po pramen, kratko ga prosušite i zatim provucite kroz četku. Fen uvek prati kretanje četke od korena do krajeva kose, u smeru rasta kose. Posebne kreme ili sprejevi za ispravljanje nanose se pre sušenja i tako pojačavaju efekat zaglađene kose.


Praktično: neki od tih pomagala sadrže dodatnu zaštitu od toplote aparata koja čuva kosu od isušivanja tokom sušenja fenom.


Dobro je znati: ispravljanje kose fenom s okruglom ili ravnom četkom jednostavno je čak i za početnike. Zaglađen izgled kose traje otprilike jedan dan. Međutim, metoda ispravljanja kose četkom nije baš obećavajuća za žene sa prirodno kovrdžavom kosom. Četka ne može uvek da ispravi kovrdže i obično kosa ipak bude malo talasasta. Zato se preporučuju druge dve metode…

Video: Kako ispraviti prirodne kovrdže

Otkrijte: