Crnokosa devojka koja nosi upečatljive minđuše sa puštenom kosom koja pokazuje znake kovrdžanja
Nega kose | Kovrdžava kosa

Imate problem sa kovrdžanjem kose? Ukrotite kosu sa ovim trikovima

Zima je sezona kovrdžanja. Sušenje, centralno grejanje i ledeni vetrovi podstiču leteće vlasi i kovrdžanje. Ako je napolju veoma velika vlaga, vaša glava će se pretvoriti u loptu sa kovrdžama. Ne brinite! Reći ćemo vam kako da se oslobodite ovih sabotera oblikovanja jednom za sve i koji anti-frizz proizvodi pomažu da se ukroti vaša kosa


Vaša kosa se ne želi da se namesti, odbija da se umiri i suprostavlja se bilo kojem oblikovanju...kovrdžanje je krivo za sve! Kada vaša kosa ne može da sadrži dovoljno vlage, njena površina postaje hrapava. Kosa postaje suva i hrapava a neposlušni pramenovi kvare bilo koju frizuru. Ali evo pomoći! Anti-frizz proizvodi su osmišljeni baš da se bore potiv tih uzroka. Kako bi se kosi pružila vlažnost, napunite vaše porozne zone i zaštite kosu od isušivanja. Istovremeno, oni sprečavaju naelektrisanje i slepljivanje kose.


Kako bi se izborili sa neposlušnom kosom postoje brojni proizvodi. Vaša prva opcija je anti-frizz šampon. Oni obično sadrže određena ulja koja obmotavaju kosu kao zaštitni sloj, zatvarajući kutikulu. Anti-frizz regeneratori oporavljaju oštećene delove kose sa proteinima. Neposlušna kosa koja ima tendenciju da se kovrdža zahteva dodatnu negu jednom ili dvaput nedeljno u obliku intenzivnog tretmana: to će nahraniti kosu i negovati delove gde je struktura oštećena na površini kose, kao i u unutrašnjosti ćelija kose. Rezultat: vaša kosa je opuštena, glađa i sjajnija.

null

Ne približavajte se kovrdže! Kada su kišni dani, zaštite svoju kosu od razarača frizura.

Zlatno pravilo: kada je u pitanju nega neposlušne kose, pravilo je što više to bolje. Različiti proizvodi iz anti-frizz linija su osmišljeni da se upotpunjuju. Redovno korišćenje anti-frizz šampona i regeneratora će dugotrajno eliminisati uzroke kovrdžanja kose. 

Anti-frizz oblikovanje

Oblikovanje bi trebalo da uzme u obzir posebne potrebe takve kose. Kako ne bi došlo do isušivanja kose odmah nakon feniranja, preporučuje se upotreba anti-frizz losiona ili anti-frizz seruma. Oboje štite kosu od gubljenja vlažnosti i potpomažu prirodno izglađivanje.

Ako koristite peglu ili aparat za kovrdžanje kose kada oblikujete, trebalo bi uvek da upotrebite sprej za zaštitu. Nanesite ravnomerno na mokru kosu pre korišćenja aparata za ispravljanje ili kovrdžanje kose. Ako se nanese na mokru kosu, takođe štiti od toplote fena i sprečava kovrdžanje kose.

null

Loši dani za kosu i neposlušne vlasi su stvar prošlosti sa našim anti-frizz savetima.

Korišćenje laka za kosu sa anti-frizz efektom za kraj će oblikovati vaš stil: pružiće vam zaštitu od vetra, UV zračenja i vlage i sprečiće ponovo pojavljivanje neposlušne kose.

Otkrijte: