Žena četka kosu
Nega kose | Češalj

Mit o kosi: 100 poteza četkom dnevno će učiniti vašu kosu sjajnijom

Maštate o sjajnoj kosi? Sigurno ste čuli za verovanje da 100 poteza četkom dnevno daje neverovatan sjaj. Da li je istina ili samo još jedan mit? Otkrivamo vam sve 

Zašto kažu da 100 poteza četkom dnevno čini kosu sjajnijom? Da li je to još jedan mit o lepoti koji se prenosio godinama ili ima istine u tome? Odgovor je: ima malo istine.


 

Definitivno je istina da redovno četkanje pomaže da se odmrsi kosa i da njena površina bude glađa. To znači da će vaša očešljana kosa bolje reflektovati svetlo i zbog toga će biti neverovatno sjajna nakon češljanja. Češljanjem se takođe prenose molekule ulja iz korena prema dužinama a to dodaje blistavi sjaj.


 

Međutim, to se dešava veoma brzo – nije neophodno 100 poteza – znači da dodatno češljanje neće dati sjajniji rezultat. U tom slučaju, što više to bolje ne važi: jednom kada ste postigli sjaj, ne možete dobiti više. Ustvari je suprotno: često grubo češljanje stimuliše skalp koji proizvodi više sebuma čineći kosu masnijom. Pored toga, svaki potez četkom rasteže vlakna kose što je čini poroznojom. Prema tome redovno češljanje je važno, ali manje od 100 poteza četkom će dati isti sjaj a biće nežnije za kosu.

 

Savet: umesto da češljate kosu u nedogled, zašto ne probate specijalni šampon i sprej? Dobićete isto predivne sjajne lokne u nekoliko sekundi!

Uložite u kvalitetnu četku za kosu

Iako ne možete direktno da unesete sjaj u vašu kosu, veoma je važno da uložite u kvalitetnu četku sa prirodnom dlakom divljeg vepra. Na taj način ćete zaštiti kosu dok je češljate jer plastične čekinje lome kosu jer su grubo prolaze kroz kosu. Važno: sve četke moraju da se čiste na dve nedelje kako bi se uklonili ostaci kože, proizvoda za negu kose itd. Uklonite sve dlake s četke, zatim operite dršku i čekinje sa malo šampona i mlakom vodom.

Otkrijte: Češalj

Povezani članci