Mlada žena kovrdžave kose u beloj bluzi
Izdvojeno

Schwarzkopf Coloration za još lepši i održiviji svet

Sve više i više ljudi bira da živi održivijim načinom života shvatajući da njihovo delo utiče na okolinu.  Taj način života podrazumeva zadovoljavanje potreba sadašnjosti, a da se ne kompromituje sposobnost budućih generacije da zadovolje svoje potrebe. U Schwarzkopfu, mi ozbiljno shvatamo našu odgovornost i stoga smo preduzeli mnoge mere kako bismo obezbedili da naši proizvodi i postupci bojenja kose budu što održiviji moguće. Samo tako ćemo učiniti svet boljim mestom. Želimo da podelimo naše planove i dostignuća sa vama.

Schwarzkopfov put ka boljoj održivosti

U Schwarzkopfu radimo na tome da promenimo naš portfelj koloracije, na primer, koristeći više recikliranog materijala i s tim promovišući cirkularnu ekonomiju. Neprestano radimo kako bismo dobili nove ideje i postali ekološki prihvatljiviji svaki dan.  

Kada budete sledeći put uzeli Schwarzkopfovu boju za kosu, budite sigurni da ćete i vi dati svoj doprinos u podržavanju održivosti jer smo na dobrom putu da obezbedimo skoro da sve što je u kutiji (uključujući i samu kutiju!) je napravljeno isključivo od recikliranog materijala. Kutija se sastoji od 100% recikliranog papira, prospekt od 100% recikliranog papira, a flašica razvijača i rukavice su od 100% reciklirane plastike. A da ne zaboravimo tubu kolor kreme koja sadrži 100% reciklirani aluminijum o kojemu ćemo govoriti kasnije. 

Reciklirani aluminijum

U avgustu 2020. godine, počeli smo da koristimo 100% reciklirani aluminijum za naše tube boja za kosu u našem popularnom brendu Diadema. Tada smo odlučili da proširimo našu posvećenost na ostale Schwarzkopfove kolor proizvode. Takva promena je uticala na 20 miliona tuba boja godišnje - 126 tona aluminijuma. Rezultat toga će biti smanjenje emisija CO² zahvaljujući činjenici da reciklirani aluminijum zahteva do 95% manje energije u poređenju sa primarnim aluminijumom. Još jedna prednost je da su aluminijumske tube potpuno reciklirajuće i mogu se obnoviti kroz postojeće sisteme za obradu otpada.  

Mi smo više nego sigurni da će druge kompanije iz industrije lepote i nege kose slediti naš primer kada shvate prednosti prelaska na reciklirani aluminijum i doprinosa cirkularnoj ekonomiji.   

Učini dobro delo, osećaj se fantastično i izgledaj najbolje

U Schwarzkopfu imamo odgovornost kao globalni brend da otvorimo put kada je u pitanju socijalna i ekološka odgovornost. Jedna od glavnih prednosti održivih proizvoda je da su manje štetni za okolinu. Zamenom naših pakovanja sa materijalima naklonjenim prirodi kao i stvaranje formula koje su napravljene od što više sastojaka prirodnog porekla, mi dajemo naš doprinos da postanemo održivija kompanija kao i da ispunimo naše obećanje da se vi istovremeno osećate i izgledate fantastično.  

Prema tome, svaki put kada bojite vaše lokne sa nekim od naših izvrsnih setova za bojenje, nećete samo učiniti vašu kosu lepšom već ćete dati svoj doprinos za lepši i održiviji svet.  

Otkrijte: