Brineta duge ravne kose koja joj pokriva desnu stranu lica
Izdvojeno

Frizure kroz decenije – 1990-te

Schwarzkopf je toliko ponosan na to što je stručnjak za negu kose sada kao i što je bii kada je osnovan pre više od jednog veka. Od tada, dosta se promenilo u svetu kose tako da se vraćamo nazad u prošlost i pogledaćemo najbolje frizure iz prošlosti u našem serijalu Frizure kroz decenije. Hajde da pogledamo 1990-te!

 

Devedesetim godinama definitivno nije nedostajao faktor iznenađenja. Bilo je dovoljno inspiracije u ovoj deceniji za ceo život, od razbarušenih punđi do bezbroj varijanti šiški do izuzetno šljaštećih aksesoara za kosu.

 

Jedna od najpopularnijih frizura - ne samo 90-tih već SVIH vremena - bila je „Rejčel”, frizura nazvana po Dženifer Aniston i njenoj stepenastoj frizuri koju je nosila u seriji Prijatelji. Frizeri u trenutku bili zatrpani zahtevima za Rejčel frizuru koja je bila prikladna za svakoga i koja je odgovarala svim oblicima lica.

 

Cik-cak frizura je bila super i fenomenalan način da se kosa učini zanimljivijom bez obzira na dužinu. Ova frizura se postizala aparatom ili jednostavno pletući pletenice na mokru kosu i ostavljajući da se osuše preko noći, moglo je da se plete cela kosa ili samo određeni pramenovi radi malo zabave.

Brineta ravne kose u stilu 90-ih nosi crni topić
© Schwarzkopf

Nema sumnje - pegle za ispravljanje kose su bile veoma popularne devedesetih godina.

A one koje nisu želele cik-cak ili talasastu kosu uvidele su da je pegla za kosu postala popularnija 1990-tih zahvaljujući poznatim ličnostima kao što su Britni Spirs i Kristina Agilera koje su pokazivale svoje poker ravne kose.

 

Nakit za kosu je bio svuda, uglavnom u obliku leptira, ali isto tako drago kamenje zakačeno za metalne šnalice koje su učvršćivale kosu. Ne samo da su dodale malo „je ne sai quoi” loknama već su mogle da se koriste za uklanjanje šiški, da se stvore mali konjski repovi ili polu podignute frizure. Kako ne bi nijedan pramen ne bi bio van mesta bilo gde na glavi, cik-cak traka za kosu je ušla u igru. Plastične elastične trake za kosu su bile kao mali češljevi koji su stajali u kosi kao što su one činile da se kosa ne pomera. Uz to, one su pristajale bilo kojem stilu, kao što je punđa, konjski rep, pletenice ili blage lokne.

 

Devedesetim godinama definitivno nije nedostajalo fanki stilova. Od malih punđi Gven Stefani do slatkih visokih pletenica Eme Barton, sve je funkcionisalo i niko nije morao ni da trepne.

Moderna promena klasika iz 1990-tih

Znamo da ne želite da hodate po ulici sa glavom punom šnalica u obliku leptira ali šta ako vam kažemo da je moguće nositi modernu frizuru inspirisanu devedesetim? Od kada su se 90-te vratile u modu, frizer poznatih ličnosti Armin Morbak je preuzeo na sebe dužnost da stvori zalizanu frizuru iz 1990-tih koja će izgledati fenomenalno bilo da ste u tržnom centru, na poslu ili na fensi žurki. Za razliku od talasaste kose iz 1980-tih ovaj stil se je sav u ravnom i zalizanom.

Kako napraviti ovu frizuru iz 1990-tih

Ova super zalizana frizura sa crtom 90-tih je veoma jednostavna za pravljenje, neophodno je samo da aparat za ispravljanje bude spreman.

Brineta ravne kose koja joj pokriva desnu stranu lica
© Schwarzkopf

Pokažite svoju sjajnu stranu kose sa ovim super ravnim izgledom iz devedesetih.

  • Korak 1: Napravite duboki razdeljak na strani.
  • Korak 2: Nanesite got2b Guardian Angel 220°C sprej za zaštitu od toplote na dužine kose i zatim prosušite.
  • Korak 3: Koristeći peglu, ispravite delove koji su široki oko 2-3 cm.
  • Korak 4: Učvrstite Taft Shine Lakom za kosu.

 

 

„Voilà!” Ovaj super zalizani i sjajni izgled iz 1990-tih ima za cilj da privlači poglede - i to iz dobrog razloga. Vašoj kosi je dosadilo da je uvijate prema tome uzmite svoju peglu i promenite malo. Istaknite vašu unutrašnju Britni i napravite korak nazad par decenija u lude devedesete sa trendi ravnim frizurama, videćete da nećete hteti da se vratite u današnje vreme.

Otkrijte: