Glamurozan volumen
Izdvojeno | Uputstva

Kako imati bujnu kosu

#createyourstyle: U svojoj novoj kampanji Schwarzkopf promoviše individualnost i pouzdanje -i ohrabruje vas da probate nove frizure. Holivudske dive opčinjene su glamuroznim volumenom od 1930-tih. Kada su u pitanju ekskluzivni događaji i elegantne večernje prilike, bujna kosa je uvek u trendu. Reći ćemo vam kako da postignete fantastični volumen i šta je ono što je privlačno kod bujne kose.

Pogledajte video sa Violetom i saznajte kako da uđete na glamurozna vrata.

Za večernje prilike, ekskluzivne događaje i zanimljive žurke više (kose) je još – elegantnije. Pratite našu umetnicu Violetu Cacki. Američka „drag queen” i plesačica burleske često nastupa sa atraktivnom bujnom kosom. Umetnica voli glamurozni retro stil poput Dita von Tiz ili holivudske zvezde Merilin Monro. I vi takođe možete da se opredelite za ovaj glamurozni stil. Ipak, duga kosa sa volumenom je simbol ženstvenosti.

Drama, dušo: kako postići glamurozni volumen

Bujna kosa nije nezahvalna za kombinacije. Sa odgovarajućim potezom, okruglom četkom i dobrim proizvodima možete pružiti čak i tankoj kosi drastičan volumen. Tanku kosu bi prethodno trebalo oprati posebnim šamponom za volumen. Tanka kosa ima tendenciju da se ispravi kada se nanese proizvod prema tome koristite blagi balzam umesto teške maske za kosu. Puder za volumen podiže kosu u korenu. Lagani, fini puder brzo daje volumen bez potrebe da se kosa natapira ili češlja unazad. Savet: nanesite lagani puder na koren i utrljajte ga prstima u kosu.

Vikleri i aparati za kovrdžanje za više volumena

Manekenka Violet sa natapiranom kosom

Manekenka Violet koristi natapirani koren i glamuroznu šminku za drastičan nastup.

Svi znaju da su okrugle četke sjajno sredstvo za oblikovanje tanke kosu. Sušenje kose fenom glavom okrenutom na dole daje tankim folikulama dobru elastičnost. Takođe možete dodati volumen između pranja tako što ćete češljati kosu glavom okrenutom ka dole. Glamurozni talasi ili retro stil sa velikim kovrdžama je stil sa puno volumena. Pre nego što izložite kosu vrelom aparatu za kovrdžanje ili zagrejanim viklerima, nanesite zaštitu od toplote. Uvijte kosu u srednje viklere ili pramen po pramen u aparat za kovrdžanje kose. Oblikujte završene lokne i nanesite sjajni lak za prelepi izgled. Tankoj kosi možete dodati volumen tako što ćete natapirati korenh.

Kako napraviti frizuru sa volumenom

Idealno bi bilo da vaša frizura dugo traje a da ne deluje lepljivo ili čvrsto kao šlem. Učvrstite bujnu kosu sprejem za postojanost i sjaj. Jaki lak za kosu ukroti leteće vlasi i drži svaku loknu na svom mestu. Savet: birajte proizvode koji ne isušuju i ne otežavaju kosu.

Volumen i sjaj

Dita von Tiz sa vintidž izgledom.

Dita von Tiz blista na svakom crvenom tepihu sa svojim vintidž izgledom.

Elegantni vintidž stilovi, kao što nosi umetnica burleske Dita van Tiz, su posebno efektni sa sjajnom, izrazito crnom kosom. Malo ljudi ima takvu prirodnu nijansu, prema tome vredi poboljšati svoj prirodni izgled sa trajnom bojom. Bilo da se farbate kod kuće ili u frizerskom salonu, dobra nijansa raspoređuje ravnomerno sjaj i zasenjuje svojim intenzitetom. Elegantni sjaj je idealna završnica za frizuru sa volumenom.

Ova šminka se savršeno uklapa sa bujnom kosom

Bujna kosa je atraktivna sama po sebi ali sa odgovarajućom šminkom dobija adekvatnu završnicu. Možete lako napravi sami: ako nemate prirodno uvijene trepavice, koristite uvijač za trepavice i gurajte trepavice ka gore, a za kraj nanesite gusti sloj maskare. Izvucite sliku Merilin Monro i pružite sebi zavodljive oči sa ajlajnerom za kojim će vaše trepavice izgledati gušće i dobro će se uklopiti sa maskarom. Iscrtajte tanku liniju koliko god možete blizu korena trepavica. Za mačji pogled, linija treba da bude deblja ka spoljnom delu oka. Završite sa crvenim karminom. Savet: koristite olovku za usne da se boja ne bi razmazala.