Žena sa prirodnim kovrdžama punim volumena.
Izdvojeno | Uputstva

Jednostavne frizure za zdrave talase

#createyourstyle: U svojoj novoj kampanji Schwarzkopf promoviše individualnost i pouzdanje – i ohrabruje vas da probate nove frizure. Slaba, oštećena kosa koja ravno pada? Niko to ne želi. Srećom, potrebno vam je samo nekoliko trikova da biste postigli volumen i prirodne talase. Reći ćemo vam kako da negujete i kako da oblikujte oštećenu kosu.

Oštećena kosa bez volumena? Niko to ne želi. Međutim oštećena kosa ima tendenciju da ravno pada i da se zalepi za skalp. Srećom, ima puno trikova koji pomažu da se naprave volumen i talasi. Talasasta kosa izgleda najbolje ako izgleda prirodno. Pre nego što pređemo na trikove oblikovanja, evo nekoliko uopštenih saveta: Izrazito stepenasta kosa može da izgleda još slabije. Nežne, mekane konture su bolje.

Kako jednostavno oblikovati zdrave talase? Manekenka Lara nam pokazuje u video tutorijalu:

Trikovi za negu i oblikovanje za zdrave talase

Žena sa nežno talasastom kosom.

Nežni talasi su jednostavni za oblikovanje i čine da kosa odmah izgleda zdravije.

  1. Kosa se oštećuje počevši sa pranjem. Koristite šampon i balzam za oštećenu kosu. Ti proizvodi su osmišljeni tako da pružaju dodatnu negu kosi.
  2. Ispletite kosu osušenu peškirom i utrljajte količinu lešnika maske za kosu. Raspustite pletenicu i prodrmajte kosu kako biste naneli ravnomerno proizvod. 
  3. Nakon pranja, pre feniranja, koristite zaštitu od toplote. Ona štiti vašu kosu od oštećenja koja nastaju usled korišćenja aparata za oblikovanje.
  4. Kada sušite kosu, napravite volumen u korenu. Najjednostavniji način da to postignete je s okruglom četkom. Masirajte dugu kosu dok je sušite.
  5. Uvijte pramenove kose u okruglu četku i okrenite ih ka korenu. Savet: možete takođe postići nežne talase sa velikim viklerima. Stavite ih na mokru kosu i osušite ih na kosi ili ih pustite da se osuše na vazduhu.
  6. Na kraju, masirajte kosu prstima i zabacite kosu unazad. Za kraj, za učvršćivanje koristite lak za kosu. Savet: nemojte špricati odozgo već odozdo ka korenu kako se kosa ne bi otežala.
Žena suši talasastu kosu okruglom četkom.

Savršeni aparati za oblikovanje talasa: okrugla četka i fen za kosu.

Otkrijte: