Maneken sa dugom kosom.
Izdvojeno | Uputstva

Kako oblikovati mušku punđu u trendu

#createyourstyle: U svojoj novoj kampanji Schwarzkopf promoviše individualnost i pouzdanje – i ohrabruje vas da probate nove frizure. Muška punđa je najmoderniji način za muškarca da ukroti dugu, nestašnu kosu. Naš maneken Gilim pokazuje kako da oblikujemo dugu kosu za muškarce a mi ćemo vam reći koje vam frizure odgovaraju i zašto su tako popularne.

Otkad se na Instagramu pojavio video snimak fitnes trenera Broka O’Hurna, svi pričaju o muškoj punđi. Visoki, mišićav, muževni maneken-prešao-u-glumca iz Los Anđelesa ukrotio je svoju dugu kosu vezujući je u ležernu punđu. Ranije su punđe bile asocijacija za nežne balerine međutim njegov video je promovisao muževnu verziju ove frizure – na atraktivan način. Brok O´Hurn je predstavio svetu neuglađenu punđu. Moderni kalifornijac od svoje kose je napravio savršeno nesavršenu punđu potpuno suprotno od prethodne zalizane šik frizure plesača. Mnogim muškarcima se dopada ovaj osmišljeni neuglađeni pristup. Ženski pratioci na Instagramu vole Broka i njegovu kosu bez obzira na koji način je on oblikuje.

Saznajte od Gilima kako da oblikujete savršenu mušku frizuru u našem video snimku:

Muška punđa: Kako je oblikovati u muškom stilu

600x800_male-model-long-hairstyle-beard

Maneken Gilim prikazao je kako izgleda frizura na riđoj kosi.

  • Utrljajte malu (količinu lešnika) gela na ruke i vežite kosu u rep. Uvijte ga oko gumice i vežite u čvor.
  • Za dodatni sjaj, nanesite malo paste za postojanonst na ruke, kao što je prikazano u tutorijalu i pređite rukamo preko kose kako biste ukrotili leteće pramenove. Ova frizura izgleda veoma muževno sa gustom bradom poput manekena Gilima.
  • Savet: ako imate bradu pravo je vreme za dodatnu negu. Umasirajte rukama malu količinu ulja na bradu. Koristite četku da bi spustili vlasi.
man bun
Najbolja stvar u vezi sa ovom frizurom: zalizana muška punđa je savršena za specijalne prilike.

Za opušteniji izgled probajte polu punđu.

Muška punđe: moderna frizura za muškarce – za svaku priliku

Muška punđa je postala simbol muškosti. Najbolja stvar u vezi sa ovom frizurom: funkcionalna je i moderna istovremeno. Muška punđa pripitomljuje srednje dugu kosu i pretvara je u modernu, atraktivnu frizuru za muškarce prikladnu za razne prilike: uglađeno i šik kao što prikazuje naš maneken Gilim u video tutorijalu, ili razbarušena i neuglađena za zabavno veče u gradu. Elegantna i praznična varijanta je čak prikladna za porodične proslave i specijalne prilike.
Ovaj izgled je posebno popularan među kreativnima, na primer očešljano ravno i pažljivo oblikovano uz odelo. Idealan je za aktivne tipove – bilo da vežbaju u teretani, idu na hajking ili penjanje. Muška punđa nije samo u trendu već je praktična.

Muška punđa: jedna punđa vlada svima

Muška punđa prikladna za kancelariju.

Zanimljiv dan u kancelariji? Uglađena muška punđa je prikladna frizura za posao.

Sa muškom punđom, duga i muževna kosa izgleda uredno i reprezantativno, dovoljno ugledno za upoznavanje s potencijalnom taštom. S jedne strane, snažni muževni izgled, s druge strane uredan, osmišljen – i na kraju – veoma moderan. To je pravi trend koji spaja kvalitete kao što su snaga i pamet, divlje i elegantno, avanturistički i utemeljeno.
Savet: sa zalizanim stilom, ova frizura za muškarce je elegantna i uredna. S njom je duga kosa prikladna za razgovore za posao, prezentacije i važne događaje. Takođe je veoma jednostavna za oblikovanje i zato je idealna za muškarce.

Ko može da nosi mušku punđu i kome najbolje pristaje?

Ležerna muška punđa uz kožnu jaknu i farmerke.

Moderna muška punđa izgleda dobro sa džins košuljom i kožnom jaknom.

Avanturisti, oni koji vole prirodu, bekpekeri i sportisti mogu lako da nose ovu frizuru jer je veoma praktična i moderna. Muška punđa se često kombinuje sa gustom bradom jer muškarac koji se kreće nema obično vremena da redovno posećuje berberina. Za trendsetere, stručnjake mode (od blogera do dizajnera, do modela i stilista) i hipstera, muška punđa je pravi trend. Uvijte dugu kosu i skupite je ležerno i izgledaćete kao Brok Brock O´Hurn kao što ste želeli. Frizura može da se kombinuje sa farmerkama i majicom kao i sa kožnom jaknom i čizmama. Za slobodne duše ili studente filozofije, muška punđa je izraz slobode i ličnosti. Veoma je moderan stil ako se nosi neuglađen: nemojte je vezati previše jako nego napravite ležernu, labavu punđu i vežite je u čvor pozadi ili uvijte je u razbarušenu punđu koju ćete vezati gumicom za kosu.

Otkrijte: