Prirodne kovrdže
Izdvojeno | Uputstva

Briga o prirodnim muškim kovrdžama

#createyourstyle: U svojoj novoj kampanji Schwarzkopf promoviše individualnost i pouzdanje – i ohrabruje vas da probate nove frizure. Zaboravite kratku kosu za muškarce – duge lokne su trend za momke. Kao i muževne kovrdže. Duga i kovrdžava kosa? Ne može biti modernije! Evo kako da muškarci postignu jasne kovrdže, ne nestašne.

Nega za kovrdžavu kosu i oblikovanje

Kovrdžava kosa može da postane suva jer kovrdže ne stoje blizu glave kao ravna kosa, skalp pruža folikulama manje sebuma. Da bi se sprečilo lomljenje, koristite masku za kosu dvaput nedeljno (nekim proizvodima je potreban samo minut da bi napravili magiju!), uz hidrantni šampon i balzam.

 

U ovom tutorijalu, Džordž pokazuje trikove za moderne kovrdže koje možete probati odmah nakon pranja:

Maneken Džordž - kovrdžava kosa

Tutorijal manekena Džordža potvrđuje da: kovrdže najbolje izgledaju kad su negovane, a ne suve ili nestašno kovrdžave.

Oblikovanje kovrdžave kose, korak po korak:

  1. Nakon pranja, prosušite nežno peškirom i pažljivo razmrsite kosu. Široki češalj je idealan.
  2. Koristite balzam za kovrdžavu kosu i uvijte nežno pramenove. Za razbarušeni finiš, osušite kosu glavom okrenutom ka dole.
  3. Za kraj nanesite mat pastu. Nanesite malu količinu na dlanove i utrljajte u kosu ali ne na koren kako ne bi izgledao masan.
  4. Učvrstite lakom za kosom – gotovo.

 

Savet: Nema potrebe da perete kosu svakodnevno, svaki drugi dan je dovoljno. Prečesto pranje može da isuši kovrdžavu kosu. Sprejevi za kovrdže su idealni za osveženje kose. Nanesite sprej na dužine glavom okrenutom ka dole i utrljajte.

 

Odgovarajuća frizura za muškarce sa kovrdžavom kosom

Kratke kovrdže

Kratke kovrdže izgledaju savršeno i na muškarcima!

Šišanje je veoma važno za kovrdžavu kosu, jer omogućava da ona stoji na mestu i da lepo pada. Tanka kosa ne bi trebalo da bude duža od dužine ramena. Muškarci sa gušćom kosom mogu da nose duže kovrdže. Slojevi su idealni jer pomažu da se definišu kovrdže i daju im elastičnost. Međutim, ne treba da budu ni previše slojevite jer će izgledati previše tanko.

 

Šiške izgledaju šik i moderno sa kovrdžavom kosom – kao što potvrđuje naš tutorijal. Dužina šiški je veoma važna. One bi trebalo da budu dužine do obrva. Savet: da ne bi bile prekratke, šiške treba da se šišaju kad su suve.
 

Otkrijte: