Žena sa zaštitnom maskom i pletenicama
Izdvojeno

Praktično i moderno: Tri frizure sa zaštitnom maskom

Bez obzira da li se vozite autobusom ili idete u prodavnicu, na javnim mestima ćete videti novi dodatak: zaštitne maske za lice. Napraviti stil sa maskom je novi izazov, ali mi imamo tri prelepe frizure koje će se sjajno uklopiti sa maskom.

 

Nošenje maske na javnim mestima je postalo sasvim uobičajno. Sa maskom možemo sigurno kreirati nove izglede ali ona pre svega služi kao zaštita. Važno je znati koje maske treba nositi, kako ih staviti, kako ih nositi i kako oprati platnene maske nakon upotrebe.

Žena crne kose sa zaštitnom maskom
© Schwarzkopf

Kosa vam pada na masku, nije uopšte zabavno

Ne dodirivati lice je postao osnovni savet početkom 2020. godine, a to se nastavlja i dalje čak i ako je maska postala pravilo na javnim mestima. Kao što svi sa dužim kovrdžama znaju, uklanjanje kose sa lica i stavljanje pramenova iza ušiju je sasvim prirodan pokret koji stalno radimo - a sa maskom još češće!Naše tri moderne ali praktične frizure omogućuju da izgledate lepo čak i kada nosite masku. Osim konjskog repa ima još puno ležernih podignutih frizura - evo naše omiljene frizure i korisni proizvodi za oblikovanje koji će vam biti potrebni.

Večna i elegantna - dupla punđa

Žena crne kose sa duplom punđom
© Schwarzkopf

Dupla punđa - sve vlasi na svom mestu

Dupla punđa je savršena frizura za svaki dan koju možete nositi sa maskom. Zalizani izgled drži mladu kosu uz glavu i sprečava da pramenovi lete ka licu. Možete vezati masku iz ušiju ili između dve punđe pozadi. Evo kako napraviti ovu frizuru:

Žena sa duplom punđom nosi zaštitnu masku
© Schwarzkopf

Recite zbogom mladoj kosi

 1. Operite kosu i osušite je. Ne zaboravite da upotrebite got2b sprej za zaštitu od toplote pre sušenja.

 2. Nanesite ulje kako bi ste zagladili kosu pozadi i uklonili je sa lica.

 3. Odvojite kosu po horizontali u dva dela na zadnjem delu glave - jedan deo za visoku punđu a drugi za nižu.

 4.  Izdvojite gornji deo kose i napravite konjski rep. Uvijajte rep sve dok ne dobijete lepu okruglu punđu. Učvrstite gornju punđu gumicom i ukosnicama. Zatim ponovite isti postupak sa donjom punđom. I eto! Imate duplu punđu!

 5. Učvrstite leteće pramenove.

 6. Nemojte zaboraviti da nanesete dobar sprej kao što je taft Ultimate kako bi vaše duple punđe ostale na mestu ceo dan!

Žena sa duplom punđom i zaštitnom maskom iz profila
© Schwarzkopf

Minimalistička šminka upotpunjuje izgled sa duplom punđom

Zalizana kosa

Želite da imate frizuru koja će sve oduševiti? Zalizani izgled je savršen izbor! Ako ne želite da vežete kosu pozadi, ovaj izgled je idealan jer će gel i lak za kosu držati kosu dalje od lica. Maske sa elastičnom trakom koju vezujete iza ušiju su savršene za ovu frizuru. Taj stil je prikladan i za dugu i za kratku kosu - ali sa dužom kosom lakše je držati sve na svom mestu!

Žena zalizane duge kose nosi zaštitnu masku
© Schwarzkopf

Gel će držati neposlušnu kosu iza ušiju

 1. Počešljajte kosu pozadi tako da pramenovi ne padaju na lice. Utrljajte količinu veličine lešnika gela taft Invisible Power na dlanove i rasporedite ga po kosi od korena do krajeva. Prođite prstima kroz kosu i zagladite je prema pozadi.

 2. Prođite kosu gelom da biste fiksirali frizuru. Pobrinite se da svi pramenovi budu iza ušiju.

 3. Završite izgled sa velikom količinom laka za kosu taft Casual Chic kako bi frizura ostala na mestu od ujutro do uveče.

Žena zalizane kose gleda u kameru
© Schwarzkopf

Savršena frizura za svako doba dana

Francuske pletenice sa konjskim repom

Sa pletenicama pramenovi vam neće padati na lice!

 

Za živahan, romantičan izgled, pletenice su ono što je neophodno. Francuske pletenice su savršene za uklanjanje kose sa lica, a možete izabrati i konjski rep umesto pletenica pozadi - to štedi vreme i osvežava ovaj večni klasičan izgled! Možete takođe izabrati da ne ispletete svu kosu u pletenice, već samo gornji deo i da ostavite strane puštene kao što smo mi izabrali.

Žena sa pletenicama nosi zaštitnu masku
© Schwarzkopf

Zalizano i praktično - savršena za svakodnevne aktivnosti

 1. Češljajte kosu dok ne postignete zalizani izgled i nanesite vosak taft Power za bolju postojanost. Na taj način, pojedinačni pramenovi neće tako lako ispadati iz pletenice.

 2. Počešljajte kosu pozadi, napravite razdeljak na sredini i podelite kosu na levu i desnu stranu. Možete naravno izabrati veću pletenicu, a u tom slučaju samo pratite korak 3 za jednu pletenicu.

 3. Zatim počnite da pletete prvu stranu tako što ćete je podeliti na tri jednaka preamena i prebacujte dva spoljna pramena jedan nakon drugog oko srednjeg pramena. Postepeno dodajte kosu pletenici sve dok dostignete potiljak. Pobrinite se da pletenica stoji visoko na glavi i samo uzimajte pramenove odatle, a ne sa strana jer želimo da ostanu zalizane.

 4. Kada ste završili sa prvom pletenicom, vežite je na dnu tako da se ne rasplete.

 5. Ponovite korak 3 i 4 sa ostalim stranama - spojite dva odvojena konjska repa u jedan. I gotovo! Sada imate novu duplu pletenicu koja će vam držati kosu dalje od lica.

Otkrijte: