Žena sa kosom u stilu 40-ih
Izdvojeno

Frizure kroz decenije-1940-te

S obzirom da je Schwarzkopf stručnjak za negu kose već preko 120 godina, odlučili smo da se vratimo nazad u prošlost sa našim serijalom Frizure kroz decenije i da pogledamo koje su frizure bile moderne u različitim periodima. Naša prva stanica su 1940-te. Hajde da pogledamo koje su frizure bile moderne u to vreme.

 

Za razliku od prethodnih decenija i one koje slede1940-tim, kosa u to vreme je bila stilizovana prema licu, prilici i tipu kose umesto prema trenutnim trendovima. Žene koje su radile za vojsku ili sa mašinama morale su da nose kratku kosu ali su i pored toga uspevale da je učine ženstvenom i mekanom, i uvek su je držale dalje od lica.

Brineta sa valovitom kosom
© Schwarzkopf

Frizure postaju glamuroznije 1940-tih.

Filmske zvezde poput Rite Hejvort, Veronike Lejk i Ave Gardner uvek su izgledale besprekorno i, iako žene iz radničke klase tokom rata nisu mogle da sebi priušte frizera, uvek su uspevale da izgledaju doterano sa onim što su imale.

 

Talasi i kovrdže su bile popularne frizure ali ne može se isto reći za ravnu kosu tokom 1940-tih. Žena sa prirodno ravnom kosom bi stavljala minival ili bi pravila talase sa šnalicama, viklerima ili jednostavno bi ih napravila umotavajući pramenove oko krpica.

 

Ostali popularni stilovi u ovoj deceniji su paž, viktorijanske kovrdže i pompadur. Žene sa šiškama bi se uvek potrudile da im kosa bude besprekorna, obično sa zalizanim talasima na strani u obliku „s”. Treba naglasiti da je bilo poprilično neobično da se vidi razdeljak na sredini jer se generalno nosio na jednoj strani.

 

Frizurama iz 1940-tih definitivno nisu nedostajali aksesoari. Od mašna do traka i marama, od mrežica do mreža, žene su eksperimentisale sa bilo čime što su imale u rukama.

Moderna promena klasika iz 1940-tih

U današnje vreme nećete videti mnoge žene da šetaju sa frizurom napravljenom viklerima ili šnalama ali ako želite da probate frizuru iz 1940-tih, imamo pravo rešenje. Frizer poznatih ličnosti Armin Morbak je pronašao originalan način da se oblikuje klasična frizura iz 1940-tih ali prilagođena našem vremenu.

Kako napraviti ovu frizuru iz 1940-te

Izgled sa kosom zalizanom pozadi odgovara svakoj dužini, a istovremeno drži pramenove daleko od lica - lepo I praktično. Evo kako oblikovati zalizanu frizuru iz 1940-tih.

Crno bela fotografija žene zalizane kose sa uvojcima prema vani
© Schwarzkopf

Ova verzija frizure iz 1940-tih je veoma jednostavna za oblikovanje.

  • Korak 1: Nanesite zaštitu od toplote kao što je got2b Guardian Angel sprej na krajeve kose zatim osušite kosu okruglom četkom tako da krajevi budu ka gore.
  • Korak 2: Očešljajte pozadi male delove na temenu koristeći češalj ili četku i nanesite Taft Volume Puder za ekstra volumen.
  • Korak 3: Očešljajte kosu pozadi sa čela, preko natapiranih delova i učvrstite Taft Shine lakom za kosu.
  • Korak 4: Obložite krajeve sa Gliss Daily Oil Eliksirom da biste lepo završili izgled.

 

I eto dobili ste zalizanu frizuru iz 1940-tih sa nežnim, jedinstvenim talasom pozadi kako bi se istakla. Dodajte malo stila 40-tih vašoj kosi dužine do ramena i budite šik za kancelariju ili za večernju varijantu sa drugaricama u kafiću - ovaj stil je veoma fleksibilan. Možete takođe dodati mašnu ili mrežicu preko kose kako bi se prepoznalo da ovaj stil pripada neustrašivim 40-tim.

Otkrijte: