Žena sa frizurom iz 80ih
Izdvojeno

Frizure kroz decenije -1980-te

Schwarzkopf postoji od 1898. godine i video je toliko puno frizura za to vreme. Kako bi dokazali njegovu stručnost, vratićemo se nazad u prošlost i pogledaćemo najmodernije frizure kroz različite decenije. U ovom delu našeg serijala Frizure kroz decenije, fokusiramo se na neobične osamdesete.

 

Frizure žena iz 1980-tih bile su neobuzdane kao i sama decenija. Nova generacija mladih ljudi isticala je ličnost, materijalizam i potrošačko društvo, što se odražavalo na modernim revijama i frizurama tog doba.

Bliži pogled u ženu kraće kovdžave smeđe kose
© Schwarzkopf

Ovaj nežan, ženstveni stil je bio veoma popularan osamdesetih godina.

„Što više, to bolje” bio je moto 1980-tih. Ako ste mislili da su frizure iz 1960-tih bile velike, one nisu bile ni blizu frizurama iz osamdesetih! Voluminozna i natapirana kosa do kraja - baš kao Madona! Velika kosa se nosila ravna ili kovrdžava kao što je pokazala Sara Džesika Parker sa izobiljem uvojaka u filmu „Footloose”. Vitni Hjuston je takođe bila poznata po svojoj kovrdžavoj kosi, uokvirenom kovrdžavim šiškama. Trebalo bi reći da se 1980-tih koristila bočica ili dve laka za kosu.

 

Fara Foset je uvela ženstveni stepenasti izgled sa serijom „Čarlijevi anđeli”, koji je postao jedna od najpopularnijih frizura decenije. Ovaj popularni stil je izgledao posebno dobro na srednje do dugoj kosi. Postizao se tako što se kosa češljala pozadi i gurala na strane, stvarajući iluziju ptičjeg perja.

 

Aqua-net šiške, minival, visoki rep, razdeljak na strani - a ko može da zaboravi neslavnu fudbalerku? Ovu frizuru „poslovna spreda”, „žurka pozadi” su svi nosili - rokeri, pankeri, bajkeri, sportisti pa čak i Šer!

 

Osamdesete su definitivno decenija ekcesa. Sa modom koja je uvela naramenice, metalne, svetlucave i šarene helanke, nije ni čudo da je toliko neobičnih frizura nastalo 80-tih kako bi se pratili ovakvi otkačeni trendovi. 

Moderna promena klasika iz 1980-tih

Osamdesete su odavno prošle a niste imali prilike da probate te čudne izglede? Srećom nije prošao voz! Frizer poznatih ličnosti, Armin Morbak je stvorio modernu verziju svake od tih frizura iz 1980-tih u jednoj.

Kako napraviti ovu frizuru iz 1980-tih

Ova talasasta frizura ima crtu glamura iz osamdesetih sa kovrdžavim slojevima koji su uklonjeni sa lica stvarajući iluziju šiški u obliku zavese koje je nosila Fara Foset.

Crno jela fotografija žene sa kovrdžama nakovrdžanima prema van
© Schwarzkopf

Ova nežna, kovrdžava frizura je savršena da se ukloni kosa sa lica i da se istaknu crte lica.

  • Korak 1: Napraviti razdeljak na sredini, zatim naprskati na kosu got2b Guardian Angel sprej.
  • Korak 2: Odvojite kosu u delove od otprilike 4-5 cm širine i osušite okruglom čekom, ostavljajući da se delovi ohlade na četki.
  • Korak 3: Uvijte delove na čelu i uklonite ih sa lica koristeći široki figaro.
  • Korak 4: Učvrstite Taft Casual Chic Lightweight lakom za kosu.

 

Iako nemate stepenastu kosu, ova frizura iz 1980-tih će stvoriti iluziju slojeva poput Fare Foset. Ovi nežni, ženstveni talasi su jednostavni za pravljenje i prikladni su i za posao i za izlazak u diskoteku. Velika kosa možda je bila hit 1980-tih ali ipak smo malo spustili ton za ovu preslatku modernu dnevnu varijantu.

Otkrijte: