Žena sa frizurom u stilu 60-ih
Izdvojeno

Frizure kroz decenije -1960-te

Schwarzkopf je stručnjak za kosu već jedan vek i kako bismo to proslavili, pomislili smo kako bi trebalo da se vratimo nazad i da pogledamo najmodernije stilove u prošlim decenijama u našem serijalu Frizure kroz decenije. Sada je red na 1960-te.

 

Natapirana, pompadur ili pudla frizura koje su obeležile frizure 1940-tih i 1950-tih, su postepeno zamenjene sa preuveličanim, ekstremnijim frizurama. Kosa je počela da predstavlja društvenu promenu žene koja je počela da teži ka kraćim stilovima, a muškarci su počeli da puštaju kosu, nešto što nije bilo uobičajeno za to vreme.

Bliži pogled na ženu sa frizurom u stilu 60-ih
© Schwarzkopf

Mešavina lepršavog boba i hipi kose.

Frizure koje su vladale 1960-tim uključujući košnicu, lepršavi bob poput Džeki Kenedi, hipi  kosa i podignute frizure sa tankim šiškama! Šezdesetih godina afro frizure su postajale sve popularnije. Između ostalog, Džimi Hendriks i Džejms Braun su nosili ovaj moćni izgled.

 

Mnoge filmske zvezde su uticale na frizure iz 1960-tih. Brižit Bardo je postala međunarodna zvezda sa svojim zaštitnim znakom frizurom sa šiškama u obliku zavesa, a Džejn Fonda i Rakel Velš su odgovorne za popularizaciju bujne kose.

 

Nakon pufnastih stilova koji su postali njihov zaštitni znak, pojavile su se ekstremno oštre i kratke frizure koje je uveo frizer Vidal Sasun - verovatno najpoznatiji frizer 60-tih godina. Sasun je stvorio sveže, ikonske stilove i učinio kratku kosu ošišanu geometrijski i asimetrično popularnom što je predstavljalo preokret u ženskim frizurama.

 

Govoreći o kratkoj kosi, ne možemo a da ne pomenemo manekenku Tvigi koja je pomogla u popularizaciji kratke kose. Tvigi je 1966. godine odlučila da promeni svoju frizuru i opredelila se za kratku kosu sa razdeljkom na strani sa dugim šiškama na strani koja je nazvana „Tvigi frizura”.

 

Aksesoari za kosu su takođe bili veliki u toj deceniji. Mnogi su kupovali materijale kako bi pravili mašne i marame koje su se nosile na najmoderniji način, ponekad čak kombinovane sa stilizovanim naočarima kako bi frizura izgledala još lepša.

Moderna promena klasika1960-tih

Želite da probate frizuru iz 1960-tih kojom biste učinili Brižit Bardo ponosnom? Frizer poznatih ličnosti, Armin Morbak je stvorio frizuru inspirisanu 1960-tim a koju možete ponosno nositi u 21. veku. Pogledajte kako da je oblikujete.

Kako napraviti ovu frizuru iz 1960-tih

Frizura sa šiškama u obliku zavese sa natapiranom kosom na temenu ima dovoljno količinu seksipila, ali se savršeno uklapa u današnje frizure.

Brineta sa frizurom u stilu 60-ih gleda u kameru obučena u belu košulju
© Schwarzkopf

Šiške u obliku zavese na čelu i puno volumena pozadi - sasvim u 60-tim!

  • Korak 1: Utrljajte sprej got2b Guardian Angel u koren, zatim osušite kosu glavom ka dole.
  • Korak 2: Nanesite malo Taft Volume Pudera na vrh glave.
  • Korak 3: Lagano natapirajte kosu na temenu zatim pokrijte kosom sa čela.
  • Korak 4: Uvijte nekoliko pramenova kose sa širokim figarom zatim ih blago raščešljajte.

 

I evo ga - razbarušena frizura se stapa sa 60-tim. Voluminozna frizura Brižit Bardo je bila veliki trend 1960-tih, ali ko kaže da ne možete da joj date modernu crtu u 21. veku? Prelepi ležerni stil za šoping, obavljanje poslova ili ručak sa prijateljima, a potrebno je samo par minuta za oblikovanje!

Otkrijte: