Žena smeđe valovite kose ispred ružičaste pozadine
Izdvojeno

Schwarzkopf – ispred svog vremena

Ne može se poreći da je Schwarzkopfov osnivač, Hans Schwarzkopf, bio pionir svog vremena. On je osmislio prvi šampon u prahu pre više od 120 godina u Berlinu. Pošto nije bio zadovoljan samo sa jednim izumom, 1927. godine nastavio je sa radom i stvorio tečnu verziju tog šampona - prvi takav proizvod, a nakon šest godina osmislio je prvi šampon bez alkalina, poznat kao Onakali. A da nije bilo koncepta Poly Color – prvi proizvod za farbanje kod kuće - možda ne bismo imali tu slobodu da danas farbamo kosu kod kuće s lakoćom. Ovaj proizvod za farbanje kose je čak dobio zlatnu medalju za najveće otkriće u svojoj kategoriji. A zahvaljujući Taft laku za kosu, možemo se radovati našoj savršeno očešljanoj frizuri koja će stajati u mestu ceo dan. Kako bismo proslavili taj inovativni duh Hansa Schwarzkopfa i njegovu stručnost, ponovo vam predstavljamo njegov šampon u prahu. 

Schwarzkopfov stilista za kosu Armin Morbak, je rekao sledeće u vezi sa povratkom šampona u prahu:

 

              „Veština je uvek bila Schwarzkopfov prioritet i zbog toga su proizvodi i napravljeni - da bi se koristili! Da bi ih koristili stručnjaci kao i svako kod kuće”.

Muškarac i žena poziraju zajedno
© Schwarzkopf

Večne frizure

Berlin, 1898. godine i danas

Govoreći o veštini i inovaciji, Hans Schwarzkopf doneo je mudru odluku kada je izabrao Berlin kao mesto za otvaranje prve radnje. Glavni grad Nemačke je imao kreativne umove i neograničene modne mogućnosti. Njegovi stanovnici su poznati po kreativnosti i individualnosti - možete biti ko želite. Hipsteri, hipici, rokeri, pankeri itd. su ljudi iz svih sfera života. Uklapate se ako se razlikujete.

 

I Berlin i Schwarzkopf su uvek bili napredni u inovaciji i veštini. Kako bi se pokazala kreativnost brenda, Armin Morbak je koristio svoju stručnost da stvori moderne ležerne frizure inspirisane Berlinom.

   „Uzeli smo klasične oblike i promenili samo sitne detalje poput teksture i dodali smo moderne elemente - nismo potpuno izmenili izglede nego smo uradili remiks.”

Moderni manekeni takođe ističu tu našu viziju i prikazuju nosivost tih stilova.

 

Nostalgija je najveći trend - videti nešto što „poznajemo” iz prošlih decenija nam pruža lep osećaj i podseća nas na naše nasledstvo, našu porodicu i naše korene. A to se odražava na lepotu i samim tim na trendove. Radi se odavanju počasti prošlosti ali i prenošenju na sadašnjost i budućnost - uzimajući zanimljive elemente i čineći ih svojim uvažavajući našu istoriju. To je veoma autentično i iskreno razmišljanje ali i veoma lepa osnova za stvaranje naših stilova. To je kao kada nasledite staru haljinu od bake i morate da je prilagodite kako bi vam dobro stajala/izgledala. Materijal je i dalje bakin ali vi ste je učinili svojom - a isti je princip i sa kosom! Schwarzkopf ima istoriju i prema tome ovaj trend se prirodno uklapa, i sasvim je normalno da se inspiracija dobija iz arhive brenda i duge istorije oblikovanja kose.” – Armin Morbak

Hajde da pogledamo frizure koje je Armin kreirao kako bi se proslavio Schwarzkopfov vek - dugog uspeha

Crno-bela slika čoveka sa zalizanom kosom
© Schwarzkopf

Zalizano pozadi i glatko

Čovek sa geliranom zadnjom kosom, gleda pravo u kameru
© Schwarzkopf

Retro sa uvojkom na strani

Ova ravna, zalizana frizura predstavlja mnoge vintidž frizure ali Armin je sigurno dodao malo moderniju crtu. Ovaj mokri izgled ne bi izgledao staromodno na ulicama Nemačkog glavnog grada.

Žena sa afro i definisanim ringletima sa žutom pozadinom
© Schwarzkopf

Definišite svoje kovrdže

Žena sa afro i ružičastom pozadinom
© Schwarzkopf

Prigrlite svoju afro frizuru

Prigrlite svoje prirodne kovrdže! A to zapravo rade ove frizure. Neuglađeni afro izgled i definisane kovrdže se savršeno uklapaju sa Berlinskom estetikom.

Žena sa valovitom kosom i ružičastom pozadinom
© Schwarzkopf

Veličajte talase

Žena talasaste kose i sive košulje sa ružičastom pozadinom
© Schwarzkopf

Doterajte ravnu kosu

Ko je znao da talasi mogu biti zalizani? Armin je to postigao sa ovom frizurom sa prelomljenom kosom koja daje dodatnu crtu ovoj normalnoj poker ravnoj frizuri.

 

Ove frizure su atraktivne, večne i stručno osmišljene. Oštre crte, prirodne kovrdže i romantični talasi ističu pravu lepotu i odaju počast savršeno kreativnim ljudima iz Berlina, Schwarzkopfovom mestu rođenja.  

Otkrijte:

Povezani članci