hair-contouring
Boje za kosu | Trend bojenja kose u dva tona

Obaveštenje o novom trendu: sve o konturisanju kose

Tek što smo saznali da facijalne karateristike mogu da se oblikuju do savršenstva sa šminkom, stiže već novi trend konturisanja - ovog puta radi se o kosi. Posebno tehnike bojenja omogućavaju da istaknemo određene facijalne karakteristike ili da prikrijemo male nedostatke. Reći ćemo vam sve što treba da znate o novom trendu konturisanja kose.

Od Kim Kardašan kao poslednji primer, pa nadalje svi su već čuli o modi konturisanja. Ima brojne prednosti: ovaj trend šminkanja stvara trodimenzionalni efekat kroz ciljano nanošenje različitih nijansi od svetlih do tamnih. Može da poboljša facijalne konture, pažljivo prekrivajući određene predele, tako da neki delovi izgledaju mršavije dok se ističu drugi. Upadljivi obrazi, uži nos ili krupnije oči? Ispravno senčenje različitih nijansi boja daje upečatljivi efekat. Vizuelna varka nije ograničena na šminkanje već se koristi i za kosu - Cilj je isti: oblikovanje facijalnih karakteristika sa efektnim pozicioniranjem i isticanjem boja. Predstavljamo vam ključne faktore konturisanja kose.

Šta je konturisanje kose?

Slično kao i trend šminkanja, lice može savršeno da se istakne igrom svetlih i tamnih nijansi i konturama. Međutim u ovom slučaju senčenje se precizno primenjuje na kosu a ne na čelo, bradu i obraze. Svetliji pramenovi u određenim predelima ističu zanimljive karakteristike dok tamniji pramenovi stanjuju ili prikrivaju manje nedostatke. Prednosti u odnosu na konturisanje šminkanjem: bojena kosa ima duži rok za razliku od šminkanja koji mora da se nanosi svakodnevno.

Kako deluje konturisanje kose?

Sve je u tehnici: balajaž je najbolja metoda konturisanja koja stvara fantastičan završni efekat. Potiče od francuskog glagola "balayer", koji znači pomesti ili četkati, što se odnosi na tehniku pravljenja pramenovau kosi. Ključni faktor: umesto bojenja pramenova sa običnom tehnikom sa folijom, boja se nanosi rukama koristeći četkicu. To omogućava da kosa bude pojedinačno obojena što daje mnogo bolji rezultat.

Efekti konturisanja kose:

Konturisanje kose ističe na najbolji način oblik lica. Koje delove želite da istaknete zavisi u potpunosti od vaših crta lica. Okruglo, ovalno ili špicasto - gornji ili donji pramenovi su dostupni svakom tipu. Pogledajte u našoj galeriji:

Konturisanje kose za svaki oblik lica