Šampanj brond boja kose
Boje za kosu | Smeđa kosa

Šampanj brond boja: kao dotaknuta suncem za jesen i zimu

Novi trend, boja šampanj brond kombinuje različite nijanse. Rezultat? Blistava i veoma prirodna boja. Zato je ova nijansa plave savršena za zimu i za sve one koje vole više tonova plave boje, ali ne previše svetle.

Leto može večno da traje - barem što se kose tiče. Upoznajte boju koja sija kao sunce: šampanj brond, osvežavajući spoj smeđih i plavih tonova. Ovaj blistavi trend je savršen za zimsko vreme. Ova boja najbolje stoji na tamno plavoj podlozi. Otkrivamo vam kako se postiže šampanj brond i kako zaista deluje.

Šampanj brond: kako se postiže

Žena sa bojom šampanj brond

Šampanj brond boja pruža blistavi sjaj jesenjeg sunca.

Da bi se postigao ovaj izgled, kombinuju se smeđi i plavi tonovi - preciznije svetlo smeđa i ledeno plavi pramenovi. To stvara poseban sjaj zbog kojeg se boja šampanj brond razlikuje od ostalih plavih. Miks svetlih i tamnih nijansi pruža različite varijante plavim tonovim i oživljava ih. Ravnoteža je veoma važna kad je ova boja u pitanju. Neophodno je da se ravnomerno spajaju tople i hladne nijanse, koje takođe doprinose sjaju boje i skladnoj frizuri.

Kome pristaje šampanj brond boja?

Žena sa naočarima i kosom sa bojom šampanj brond

Šampanj brond dobro stoji na tamno plavoj kosi.

Ova boja najbolje stoji prirodnim plavušama. Posebno onima koje traže prirodan izgled. Idealan je i za žene koje još nisu farbale kosu, jer daje raznovrsnost tonovima prirodne plave bez da izgleda veštački.

Da kosa ne bi bila oštećena procesom posvetljivanja, važno je da se koriste adekvatni proizvodi za obojenu kosu. To podrazumeva redovno korišćenje maske za kosu (dvaput nedeljno). Kako bi kosa izgledala ravno i sjajno, nanesite par kapi ulja za kosu kroz dužine gde je potrebno, izbegavajući koren da se ne bi otežala kosa.

Savet: šampanj brond je boja koja se ne postiže odmah u jednom farbanju kod frizera, već je rezultat nekoliko tretmana. Na taj način, kosa se postepeno posvetljuje, i boja će na kraju biti još prirodnija.


Želite sjajniji plavi ton? Nađite Schwarzkopfovog profesionalnog frizera koji će vam pomoći da postignete šampanj brond izgled.