Žena sa uokvirenim licem
Boje za kosu | Smeđa kosa

Osvežavanje ombre izgleda: uokvirivanje lica

Uokvirivanje lica daje vašoj kosi jednu svežu, blagu i modernu promenu uz blistavi sjaj. Ko ne mašta o tome da izgleda sveže i odmoreno. Upravo tako!

Da li se sećate vremena upečatljivih pramenova? Onih debelih pramenova dobijenih s aluminijumskom folijom - po mogućnosti sa obe strane lica? Ovaj najnoviji trend uokvirivanja lica ide mnogo dalje - a moderniji je nego ikada.

Kako postići uokvirivanje lica sa bojenjem

Tehnika je ključ svega. Ako želite da izbegnete izgled iz 90-tih sa debelim, statičnim pramenovima, neophodno je da nanesete boju sa četkicom - isto kao sa tehnikom balajaž. Boja treba da bude svetlija nego ostatak kose. Zbog toga se često bira neka plava nijansa. Na taj način se takođe izbegava jasni prelaz sa ostalim delom kose. Umesto toga, imaćete nežni i prelepi efekat ombre.

Da li će vam pristajati uokvirivanje lica?

Uokvirivanje lice odgovara uglavnom svim bojama kose. Ipak ukoliko ste plavokosa, nećete istaći željene prelaze u boje odnosno pramenove koji uokviruju lice. Znatno veći efekat je na smeđoj, svetlo smeđoj ili tamno plavoj kosi. Naš savet: s obzirom da prednji deo kose može da bude oštećen ili pod stresom, koristite specijalnu seriju proizvoda za negu obojene kose. Čak iako ostatak kose nije obojen. Kako bi vam kosa izgledala zdravo i sjajno, ne zaboravite da negujete kosu jednom nedeljno tretmanom za kosu.