Boje za kosu | Smeđa kosa

Napravite ombre kod kuće: Kako postići ovaj izgled kod kuće

null

Najveći trend uličnog stila: ombre je svuda!

Otkrivamo vam sve što treba da znate o postizanju modernog ombre izgleda kod kuće. Obećavamo: nije tako komplikovano!

 

Ombre ima veoma posebnu gradaciju boje: ovaj izgled podrazumeva znatno svetlije krajeve u odnosu na ostatak kose. Rezultat? Potpuni sjaj, kao da je kosa okupana suncem (iako se verovatno niste upravo vratili sa mora). Jedna od prednosti ombrea: ne morate da brinete o čestom farbanju s obzirom da koren nije obojen.

Želite da napravite moderni ombre izgled kod kuće? Nije tako komplikovano. Sa odgovarajućim savetima o bojenju veoma je jednostavno i brzo. Otkrivamo vam koliko je jednostavno i kako najbolje možete da primenite ovu tehniku. 

Smernice za pravljenje ombre izgleda kod kuće: pripremite se

null

Ombre efekat izgleda prelepo i na prirodno tamnoj kosi.

Kada posvetljujete krajeve kose, izaberite boju i posvetljivač koji će se uskladiti sa vašom prirodnom bojom. Za tamno plavu kosu izaberite svetlo plavu. Za smeđu kosu, probajte nijanse karamela, na primer. Da li će boja koju ste izabrali da se uklopi sa vašom prirodnom bojom označeno je na pakovanju boje. Pogledajte na uzorcima da li će se vaša boja uklopiti. Osim boje, potrebna vam je ravna četka. Četka će vam pomoći da jednostavnije nanesete boju na dužine i krajeve kose. Sada ste spremni da počnete!

Kako napraviti ombre na krajevima

null

Redovno bojenje korena? Nije neophodno sa ombre izgledom!

Za početak nanesite boju direktno na ravnu četku. Zatim prođite četkom kroz krajeve kose. Nekoliko saveta o poziciji boje: za kosu dužine do ramena, nanesite boju počevši od visine ušiju. Za dužu kosu, bolje je početi sa nanošenjem počevši od visine brade. Da biste postigli tu blagu gradaciju iz vaše prirodne boje do posvetljenih krajeva, nanesite malo boje na početnom mestu. Ako stavite previše boje gradacija neće biti fina i glatka. Zatim: držite boju tačno onoliko vremena koliko je naznačeno na uputstvu (nemojte prerano ispirati boju jer kosa može da vam postane narandžasta!) i pažljivo isperite.

Veoma je važno koristiti balzam koji se nalazi u pakovanju da bi boja bila sjajna i da bi se dobro održala. A da krajevi ne bi izgledali suvi i krhki, nanesite masku za kosu jednom ili dvaput nedeljno. Za dodatnu negu, redovno utrljavajte nekoliko kapi ulja u krajeve (ili na suvu ili na mokru kosu), ali izbegavajte koren da kosa ne bi bila teška.

Pitate se da li vam ombre pristaje? Pitajte profesionalca: nađite Schwarzkopfovog frizera koji će vas posavetovati.