hairstyles-for-brown-hair
Boje za kosu | Smeđa kosa

Najprivlačnije frizure za smeđu kosu


Postoji mnogo tonova i nijansi smeđe kose, od najsvetlije mlečno smeđe do najtamnije espresso smeđe. Najčešće je smeđa kosa jača i gušća od plave kose. Naravno da bi ovo trebalo da odigra važnu ulogu u odabiru frizure. U našoj galeriji frizura možete naći najbolje frizure za Vašu smeđu kosu

 

Smeđa kosa je robusnije prirode od plave kose. Imajući ovo u vidu, spremni ste da odaberete odgovarajuću frizuru i da pretvorite to što imate smeđu kosu u prednost kada je u pitanju oblikovanje kose. Magični recept za oblikovanje smeđu kose je manje volumena, a više strukture. Ovaj recept uvek uspeva!

Najvažnije, ne dozvolite da frizura dominira nad crtama Vašeg lica. Ukoliko bi to bio slučaj, Vaše crte i izraz lica ne bi mogli da igraju svoju prirodnu ulogu.

Sofisticirane frizure harmonično poboljšavaju Vaš izgled dok ističu Vaše najbolje karakteristike i temperament.

Sastavili smo spisak deset važnih pravila za oblikovanje smeđe kose:

Važni saveti za oblikovanje smeđe kose

  1. Ukoliko nosite šiške trebalo bi da ih namesite da idu u stranu kako ne bi pokrivale prevelik deo Vašeg lica.
  2. Brinetama najbolje stoji duga kovrdžava kosa prebačena u stranu. Jednostavno prebacite duge krajeve svoje smeđe kose preko jednog ramena (pogledajte frizuru Mirande Ker).
  3. Uglađen izgled umanjuje utisak težine tamne kose, a izgleda veoma elegantno.
  4.  Stepenaste frizure su idealne za brinete. Ova frizura daje stila Vašoj kosi dok smanjuje volumen i utisak težine tamne kose.
  5. Smeđa kosa izgleda posebno privlačno kada je začešljana pozadi ka vratu i sakupljena u rep ili podignutu frizuru. Kosa može biti labavo sakupljena (pogledajte frizuru Kejt Bekinsejl) ili elegantno uglađena gelom kao na slici Megan Markl.
  6. Polu podignute frizure su takođe pogodne za smeđu kosu. Za ove delimično podignute frizure uzmite malo bočne tamne kose i sakupite je pri potiljku. To je još jedan način da sklonite višak tamne kose sa lica.
  7. Talasasta i stepenasta kosa umanjuju ozbiljnost, koja se inače povezuje sa smeđom kosom. Tanki pramenovi i svetlosmeđi tonovima imaju isti efekat.
  8. Brinete izgledaju posebno elegantno sa bob frizurom. Čak i kada bob frizura ima dosta volumena, frizura neće delovati previše tamno i teško. Kosa može čak i da padne na lice, a da ne dominira crtama lica. Ovo pogotovu važi za bob frizure bez šiški (pogledajte bob frizuru Emili Blant).
  9. Napravite blage talase ili kosu oblikujte u ležernu podignutu frizuru kojoj neki pramenovi padaju preko lica kako bi očarali sve sa senzualnim sjajem Vaše smeđe kose.

Frizure za smeđu kosu: Volumen

Možda ćete želeti da iskoristite prednosti svog prirodnog volumena kose tako što ćete držati izbalansirane sve elemente svoje kose i tako što ćete izbegavati pufnaste frizure. Ukoliko više volite da Vaša duga kosa bude slobodna, možda razmislite o polu podignutoj frizuri ili kosi prebačenoj u stranu. Kosa sa dosta volumena može da bude previše upadljiva, pogotovu ako je Vaša boja kose tamnosmeđa.

Frizure za smeđu kosu: Sjaj

Ukoliko imate tamnosmeđu kosu možda nećete odmah uvideti lepotu kompleksne pletenice i uvojaka. Pak ko bi mogao da odvoji pogled od igre svetla u predivnoj smeđoj kosi? Kompleksne podignute frizure i pletenice izgledaju posebno sofisticirano kada se pri oblikovanju iskoristite sve prednosti predivne smeđe kose.

Lepota smeđe kose je dodatno uvećana svojim zaslepljujućim presijavanjima svetlosti. Kao i obično, presijavanje svetla je upečatljivije kada je kosa ravna, a ne talasasta. Dopustite svojoj kosi da sija!

U ovom video tutorijalu, Armim Morbah objašnjava kako da oblikujete svoju dugu smeđu kosu u elegantnu rokabili frizuru sa dosta dobro iskorišćenog volumena.

Naša galerija prikazuje smeđokose zvezde sa prelepim frizurama.

Video: Kako oblikovati rokabili frizuru

Galerija: Zvezde sa predivno oblikovanom smeđom kosom