Boje za kosu | Smeđa kosa

Smeđa kosa: Potcenjivanje ne može biti lepše!

Predugo vremena se smatralo da je smeđa, a posebno smeđa bez crvenkastih nijansi, maskirna varijanta među bojama za kosu. Novi trendovi u 2011. godini su označili kraj ovakvog shvatanja. Danas su nove, blistave prirodne nijanse, ovo elegantno potcenjivanje pretvorile u veličnstvenu umetnost.

Puči, Kloe i Maks Mara su samo neke od mnogobrojnih modnih legendi koje za modnu pistu angažuju žene koje intrigiraju svojom dugom, mekom, lepršavom, prirodno smeđom kosom u zadivljujućim nijansama. Dok različite nijanse plave ulaze i izlaze iz mode, brinete su uvek u modi.

Široki spektar različitih nijansi čini smeđu boju kose tako intrigantnom. Sada, spektar toplih prirodnih boja ide od crne, tamne čokolada smeđe do srednjih nijansi kao što su smeđa, koja je skoro tamno plava sa crvenkastim sjajem ili tankim svetlim pramenovima. Prošlog leta 2010. u modi je bila isprana i suncem posvetljena nijansa smeđe boje. Ovakva mešavina plavuše i brinete ja dovela i do novog naziva ‘bronda’ ili ‘blineta’. Dženifer Aniston je pionir ovog trenda.

Trend za proleće 2011. je boja kose bez velikih kontrasta. Smeđa i plava kosa podjednako, najtraženije su kao jednobojne sa blistavim nijansama koje kao da se menjaju na svetlu.

Smeđa kosa, način na koji je zvezde nose