hair-coloring-at-home
Boje za kosu | Saveti za boju

Zgodno i jednostavno: Bojenje kose kod kuće

Tražite promenu? Sveža boja za kosu uvek je dobro došla. Nove trendi nijanse trenutno u modi: balajaž, krajevi u drugoj boji i druge tehnike bojenja. Ipak ne morate zbog toga da jurite kod frizera. Učinite to sami! Naši saveti i trikovi pomažu vam da postignete najbolji efekat boja!

Više ne morate da idete kod frizera da vam napravi pramenove, obojite kosu u drugu boju ili sasvim promenite vaš stil. Bojenje kose kod kuće postalo je uobičajno. Novi proizvodi, tehnike i načini nanošenja obećavaju sve bolje rezultate. Brzo, lako i jednostavno. Za profesionalan izgled. Čak možete napraviti pramenove ili trendi izgled poput bronde, obojenih krajeva ili ombrea. Saznajte kako.

Kućna izrada: Recept za savršeno obojenu kosu

Pronalaženje odgovarajuće boje: polica sa bojama za kosu u vašoj omiljenoj prodavnici nudi celi niz raznih proizvoda za bojenje kose. Prvo razmislite o tome šta želite. Želite li samo da osvežite boju svoje kose, ali da izgleda što prirodnije ili želite sasvim da promenite boju kose za jednu ili dve nijanse? Ako želite radikalnu promenu, preporučujemo postepeno bojenje do te nove boje. To je manje agresivno za strukturu kose, a vi možete polako da se navikavate na svoj novi izgled i da izbegnete neprijatna iznenađenja – ako platinasta plava ili crna ipak nisu za vas, to ćete primetiti nekoliko nijansi pre.


Kod izbora boje za kosu uzmite u obzir boju svog tena. Tople plave, crvene i smeđe nijanse pristaju uz kožu boje breskve. Teget primesa (kao kod Snežane) lepo se usklađuje sa pepeljastim nijansama. Kako biste saznali svoj tip boje kože i koje vam nijanse pristaju, pogledajte naš savetnik za boje.

Unesite boju u svoju kosu: Saveti i trikovi

  1. Želite da prekrijete sede vlasi? To je naznačeno na pakovanju proizvoda. Polutrajne boje i kolor-šamponi ne prekrivaju uvek sede vlasi.
  2. Živite po ovom pravilu: ne više od dve nijanse svetlija ili tamnija od postojeće boje kose. Boja za posvetljivanje kose mora da sadrži vodonik peroksid.
  3.  Jednom kad ih otvorite, bočice treba da bacite u smeće, osim ako na pakovanju boje nije posebno naznačeno da se može više puta nanositi.
  4. Posebno lako nanošenje: boja u peni. Penasta tekstura olakšava nanošenje rukama (nosite rukavice) na vlasište, dužinu kose i pozadinu glave. Zatim se boja umasira u kosu poput šampona – bez četkanja, bez kapanja, uglavnom sa kratkim vremenskim delovanjem
  5. Nazire se izrastak? Poseban set dostupan je za bojenje izrastka kako biste osvežili boju u deset minuta – a da ne morate da otvorite celi paket za malo boje. Ta se boja lako nanosi na koren kose uz priloženu četkicu. Pustite da deluje, isperite i gotovo.

Uradi sam: Novi efekti boje

Dramatično i nejednako: uz novu frizuru, detalji su ono što privlači pažnju. Umesto da svu kosu obojite u jednu boju, razne nijanse mogu da se usklade u jednu frizuru. Od diskretnih do vrlo kontrastnih – te tehnike bojenja trenutno su vrlo popularne. Bojenje krajeva, balajaž i druge trendi tehnike sada možete napraviti i kod kuće! Čak s jednim proizvodom – ako još niste sigurni za koji biste se trend bojenja odlučili. Samo način na koji nanosite boju određuje vašu frizuru.


Ako želite ombre ili bojenje krajeva u drugu boju, možete da nanesete boju rukom na krajeve kose (kao što stručnjaci čine u frizerskim salonima). Za popularne svetlije pramenove na vrhu glave, nanesite boju priloženom četkicom. Sjajno kod proizvoda za kućnu upotrebu: brzi su, jednostavni i mogu se naneti u bilo kom trenutku. Dok čekate da prođe vreme delovanja boje na kosi, možete udobno da sedite na kauču sa peškirom preko ramena, slati selfije svojim prijateljima ili pretraživati internet na svom tabletu.

Otkrijte: Saveti za boju