Boje za kosu | Pramenovi

Kosa sa izvučenim pramenovima je novi trend

Jednolikost definitivno nije u trendu. Pramenovi su ponovo u trendu i trenutno je dosta interesovanja za frizure poznatih sa pramenovima. Pokazaćemo Vam kako zvezde nose šatiranu kosu i pokazaćemo Vam kako da koristite naglašene i nenaglašene pramenove kao i nove tehnike bojenja.

Nova istraživanja koje je sprovela kompanija za proizvodnju električnih aparata pokazala su da oko sedamdeset procenata svih žena redovno koristi proizvode za bojenje kose. Mnoge od ovih žena vole da izvlače pramenove zato što je to veoma lak način da se dotera kosa i poboljša boja kose. Izgled kao sa ste se tek vratili sa plaže je posebno popularan, a imitira predivne efekte dugotrajnog sunčanja. Današnji pramenovi nisu više jednolično obojeni kao što su bili prethodnih godina. Pramenovi u različitim nijansama izgledaju mnogo prirodnije. Proizvođači boje za kosu su se prilagodili novom trendu i razvili boje koje boje kosu u mnoštvo harmonično izbalansiranih nijansi. Na ovaj način izvlačenje pramenova kod kuće je brzo i lako. Naš mali kurs izvlačenja pramenova je namenjen da Vam pomogne da pronađete odgovarajuću tehniku za svoju kosu.

Naglašeni pramenovi

Naglašeni pramenovi su uglavnom pramenovi kose različitog stupnja blajhanja. Jako naglašeni pramenovi izgledaju dobro u kosi bilo koje boje, a prednost je u tome što nije cela kosa izložna blanšu. Sada i poznate ličnosi žele da izgledaju kao da su se upravo vratile sa plaže. Naglašeni pramenovi u njihovoj kosi sugerišu upravo to, a da kosa pri tome ne izgleda veštački. Kako bi postigle ovaj efekat one boje naglašene premenove koristeći četku. Ovom metodom se izbegava nagla promena boje i zbog toga kosa izgleda prirodno.

Nenaglašeni pramenovi

Nenaglašeni pramenovi predstavljaju suprotnost naglašenim. Tamniji pramenovi kose dodaju dubinu i sjaj kosi. Prvobitno su osmišljeni za sedu kosu. Tamnije su bojeni na sivi pramenovi kose kako bi se uklopili sa ostatkom kose koja nije izgubila boju. Tokom procesa frizeri su uočili da su istovremeno stvorili i optičku varku. Tamniji pramenovi su učinili da kosa deluje kao da ima veći volumen. Ovo je naravno propratni bonus za sve sa tankom i slabom kosom.

Crvena boja je novi trend u šatiranju

Tamnokosim ženama je sledeći problem poznat. Bojenje pramenova crne kose u crveno zahteva blajhanje pramenova kose pre tog bojenja u crveno. Bez blajhanja kose crveni pramenovi su jedva vidljivi. Današnje crvene boje napravljene su tako da nema više starog problema, one blago posvetle pramenove dok ih istovremeneo prekrivaju tamno crvenom bojom. Takve crvene boje su brže za rad, a pritom daju predivno obojene pramenove.

Pramenovi u više nijansi

Letnje sunce najviše posvetli prekrivajuću kosu. Ovi pramenovi kose se presijavaju u raznim svetlijim nijansama. Pramenovi u više nijansi imitiraju ovaj efekat. Pramenovi kose se prekrivaju različitim, ali harmonično usaglašenim pigmentima. To čini da kosa izgleda veoma prirodno i veoma privlačno.

Izvučeni pramenovi u kosi poznatih ličnosti

Koja boja se najbolje slaže sa ...

...plavom kosom?
Plava kosa izgleda da ističe i najmanje greške prilikom bojenja. Iz tog razloga pramenovi u plavoj kosi moraju da izgledaju posebno prirodno. Posebno su atraktivni pramenovi koji su za nijansu svetliji od prirodne plave kose. To daje kosi prirodan izgled kose koja je posvetlela od sunca. Prirodne plavuše mogu da odaberu platinasto plave izvučene premenove ili eventualno odaberu tople nijanse plave boje meda kako bi stvorili veću dubinu.

... smeđom kosom?
Crveni pramenovi dodaju interesantne tonove smeđoj kosi. Ukoliko je Vaša kosa tamnosmeđa, trebalo bi da malo izblajhate pramenove pre nego što ih obojite u crveno. U suprotnom, crveni pramenovi mogu da nestanu u tamnsmeđoj kosi. Sa praktične strane, ukoliko i dalje nosite prošlogodišnji dip dye sa plavim krajevima kose, možete jednostavno naneti crvenu boju na svetle krajeve kose.

... crvenom kosom?
Svetlocrvena kosa pokazuje veću dubinu ukoliko neke pramenove obojite u zlatne ili bakarne tonove. Pramenovi boje višnje ističu lepotu tamnocrvene kose. Važno je odlučiti se za tople boje kada su u pitanju pramenovi u crvenoj kosi. Topli tonovi ističu lepotu boje kose.

... crnom kosom?
Najtamnija od svih boja kose se sada ulepšava plavim i ljubičastim pramenovima. Kul mornaričke boje su trend za crnu ili veoma tamnu kosu. Međutim, pre nego što izvučete pramenove, kosa mora biti izblajhana. U suprotnom, bojenje pramenova bi teško bilo primećeno. Ukoliko ne volite plave pramenove u svojoj crnoj kosi mogli biste da se odlučite za ljubičaste tonove. Prema trenutnom trendu važno je da plavi tonovi dominiraju ukoliko želite da Vaša tamna kosa izgleda dublje.

Link:

Predivan nakit za kosu sa izvučenim pramenovima >> shlomitofir.com

Otkrijte: Pramenovi