Boje za kosu | Pramenovi

Pramenovi naglašavaju kosu

Korišćenje pramenova za naglašavanje cele kose ili blok pramenova za naglašavanje njenih delova je dugo prisutan trend. Pramenovi čine da kosa izgleda svežije bez bojenja cele kose. Želeli bismo da Vas upoznamo sa različitim tipovima pramenova i pomognemo Vam da oplemenite svoju frizuru izborom pravog tipa i boje pramenova

Pramenovi intenziviraju boju kose i stvaraju zanosne odsjaje u Vašoj kosi. Svetlo koje se igra u Vašoj kosi sa izvučenim pramenovima čini kosu blistavijom. Tamni pramenovi čine kosu gušćom.

Pramenovi izgledaju prirodnije ukoliko nisu više od dve ili tri nijanse svetliji ili tamniji u odnosu na ostatak kose.

Pramenovi u različitim nijansama prirodne boje kose

Pramenovi u nekoliko nijansi prirodne boje kose čine da kosa izgleda kao posle odmora i letnjeg sunca. Sunce različito posvetljuje zasebne pramenove kose. Moguće je imitirati ovaj efekat pomoću „letnjih pramenova”. Ovo je posebno pogodno na prirodno plavoj kosi tako što se pramenovi boje u boju meda, kajsije ili peska. Čokoladno smeđa, karamel i moka su idelane boje za pramenove kako bi se stvorio ovaj efekat u smeđoj kosi.

Možete izvući pramenove u različitim nijansama kod kuće koristeći komplet za izvlačnje pramenova. Svaki komplet Vam omogućava da izvučete pramenove u dve nijanse.


Naglašavanje tamnijom nijansom

Efekat nijansiranja tamnijim pramenovima čini da Vaša kosa izgleda gušće. Ovaj efekat je posebno izražajan i privlačan na pepeljasto plavoj kosi.

Blagi svetlosmeđi pramenovi izgledaju lepo u plavoj kosi. Brinete mogu da koriste srednje do tamnosmeđe pramenove kako bi produbile boju kose.

Naglašavanje svetlijom nijansom

Možda ćete želeti da naglasite kosu svetlijim pramenovima. Na ovaj način izbegavate blajhanje kompletne kose i činite da kosa izgleda prirodno. Svetliji blokovi pramenova naglašavaju šire delove Vaše kose ili čitave elemente Vaše frizure poput šiški ili krajeva kose (npr. “ombre” frizure).

Blokovi izvučenih pramenova

Blokovi izvučenih pramenova su širi od običnih izvučenih pramenova. Samo gornji sloj kose je obojen za blokove. Njima se stvaraju upečatljivi i često jedinstveni efekti.

Otkrijte: Pramenovi