color-type
Boje za kosu | Koja boja kose

Odabir boje kose koja je baš za Vas

Da li sebe zamišljate kao plavušu, ili ipak vidite sebe kao brinetu? A da li ste razmišljali da sve iznenadite kosom u svim bojama duge? Pre nego što otvorite pakovanje boje za kosu, možda biste prvo želeli da sagledate sve opcije pred Vama, i videli šta je najbitnije kod boje za kosu

 

Postoje oni dani kad je sa kosom sve u redu, ali opet nekako je beživotna? Sada je vreme čarolija i novih odluka. Nova boja kose svakako spada u tako nešto! Svakako da su Vaše želje bitne, ali kod promene boje kose bitan je i Vaš ten i Vaša prirodna boja kose. 

Možda niste onaj tip koji voli da iznenadi porodicu i prijatelje, već postepeno da ih uvodi u novine. Par pramenova su možda najbolji način da isprobate koja je to bolja boja kose od Vaše prirodne.

Polutrajne boje za kosu su bezbedan način za pronalaženje nove boje kose. Ovo je posebno dobar način ako ne volite pramenove ili Vam je kosa prirodno svetla. Polutrajne boje za kosu se brzo ispiraju, ali dovoljno ćete imati vremena da vidite da li ta nova boja bila dobra za Vas.

Sve popularnije bojenje u dve nijanse je sjajan način da eksperimentišete sa novom bojom kose, ali ipak da ne obojite celu kosu odjednom. Samo krajevi se boje u novu nijansu.

Ne bojte se da probate, može biti zabavno! Jer samo onda kada pronađete boju kose koja Vam „leži“, treba da kupite trajnu boju za kosu i dugoročnije promenite boju. 

U nastavku možete pronaći savete kako da pronađete boju kose koja je baš za Vas.

Koja nijansa plave?

Plave nijanse mogu biti razne, od platinasto plave do tamnoplave. Što je svetliji Vaš ten, to treba svetlija i nijansa plave da bude. Bež plava je naročito popularno u skorije vreme. Ta trendi boja se posebno lepo slaže u kombinaciji sa blago tamnijom kožom i zelenim očima. Plave oči i svetao ten idu sa šampanjac plavom kosom. Pepeljasto plava i platinasto plava kosa odgovaraju rumenom tenu sa nijansama plave i ljubičaste.

Koja nijansa smeđe?

Sandra Bulok je verna svojoj smeđoj boji kose
© Getty Images

Sandra Bulok je verna svojoj smeđoj boji kose. Ali ipak je oprobala kako izgleda kosa u dve nijanse. Kosa pri korenu je tamnosmeđa, a pri krajevima je svetlosmeđa

Čokoladno smeđa dobro stoji skoro svakoj ženi. Ta nijansa se posebno preporučuje samouverenim i privlačnim ženama.

Ako Vam je kosa duga, a ne želite da izgleda previše tamno, probajte „dip dye“ bojenje kose. Jednostavno obojite krajeve kose u svetlosmeđu, kao Sandra Bulok. Naravno, možete uraditi i obrnuto, obojiti krajeve u tamnosmeđu, a pri korenu da Vam kosa bude svetlosmeđa. Prelaz između dve nijanse bi trebalo da bude u visini brade. Za kosu srednje dužine, prelaz između dve nijanse bi trebalo da bude postepen u visini ušiju.

Svetao ten sa žućkastim ili tonovima breskve dobro ide sa toplim nijansama smeđe, poput zlatno smeđe, kesten ili svetlosmeđe do srednje smeđe. Pepeljaste nijanse smeđe idu uz svetao ten sa hladnim plavičastim tonovima.

Koja nijansa crvene?

Što je svetliji ten, to živahnija nijansa crvene treba da bude. Svetlocrvene nijanse, poput bakar crvene, zlatno crvene i boje jagode su savršene za svetao ten sa žućkastim ili tonovima breskve.

Crvene nijanse sa primesama plave, bordo ili ljubičaste su savršene za žene sa ružičastim tenom.

Imajte u vidu, iako kosa lako prima boju, crvena boja i lako bledi. Nega crvene kose je zahtevnija nego plave ili smeđe.

Ako ne možete da se odlučite da li je za Vas najbolja smeđa ili crvena boja, probajte onda crvenkaste nijanse smeđe, poput kestena, zlatno smeđe ili mahagoni smeđe.

Koja nijansa crne?

Crna kosa izgleda hladno i neprirodno na većini žena. Crna kosa najbolje pristoji ženama sa bledim tenom poput Snežane iz bajke. Žene koje se odluče da oboje kosu u crno mogu razmotriti i o smeđim pramenovima, kako bi ublažile prelaz na crnu boju. U protivnom, možda će imati utisak da im crna kosa izgleda kao šlem. 

Koje još nijanse postoje? Roze, zelena i druge…

Ako volite da eksperimentišete sa neobičnim bojama kose, sada to nie problem, jer su Vam dostupne skoro sve nijanse koje se mogu naći na rajskoj ptici. Baš su sada popularne roze, ljubičasta i plava (a Keti Peri ih je sve isprobala!). Možda poželite da obojite kosu u nekoliko nijansi sede kao Keli Ozborn.

Otkrijte: Koja boja kose