Žena sa pastelnom kosom
Boje za kosu | Pastelna boja kose u trendu

Trend za kosu za proleće i leto: pastelna kosa

Trend pastelne kose donosi proleće i leto...na naše glave! Nema mnogo tako veselih nijansi! Objasnićemo vam kako se boji pastelna kosa i, za one koji nisu još spremni da imaju trajnu pastelnu kosu, predstavljamo alternativnu privremenu boju

Šećerna vata, nežne nijanse makarona i neupadljive nijanse sokova: pastelni tonovi nisu samo u garderobi ovog proleća i leta - ove sveže nijanse se nalaze u modernim frizurama. Bilo da su pramenovi ili celokupna boja - pastelna boja je jedna od naših omiljenih trendova u 2018!

Zašto volimo pastelne boje

Žena sa pastelnom kosom i crvenim vrhom

Lako je plavušama kad je u pitanju pastelni trend. Plava kosa je savršena za pastelne boje.

Mirne nijanse: ove nijanse su kao veo svetla na kosi. Lepota ove boje kose leži u svojoj nežnoj ekstravaganciji. Ova boja je predivna, ali neupadljiva i adekvatna za svaki dan - čak i za posao.

Pastelni tonovi nanose se na prirodnu svetlo plavu kosu i na ofarbanu plavu kosu: tada ove nijanse dolaze do izražaja. Sa setom za farbanje kod kuće, možete probati i sami ovaj novi trend. Savet: proverite na pakovanju da li je pastelna nijansa odgovarajuća za vas. Ako je potrebno, konsultujte frizera.
 

Saveti i trikovi za bojenje pastelne kose

Žena sa pastelnom kosom i minđušom na nosu

Pastelna boja nije samo za devojke, kao što ovaj moderan izgled pokazuje

Ukoliko želite da ofarbate kosu u trendi pastelnu boju kod kuće, potreban vam je samo set za farbanje kod kuće i odgovarajuća boja kao baza, npr. prirodna plava ili već posvetljena kosa. Najbolji rezultat se postiže na svetloj ili srednje plavoj boji. Ako imate tamnu kosu, najbolje je da porazgovarate sa svojim frizerom o tome kako da posvetlite kosu na najblaži način.
 

Pastelna boja breskve ističe taman ten. Nežna roze daje ženstveni, romantični izgled i savršeno se slaže sa veoma svetlim tenom kože. Bledo ljubičasta stvara moderan i samouvereni izgled.
 

Važno za farbanje kod kuće: pratite priložena uputstva korak po korak. Savet: pružite svojoj kosi intenzivnu negu pre i posle farbanja. Nanesite hranljivu masku jednom ili dvaput nedeljno i pustite da odstoji.
 

Niste još spremni za potpuni pastelni izgled? Šta mislite o farbanju samo jednog dela? Probajte pastelne pramenove. Izvlačenje pastelnih pramenova će vam dati najsvežije pramenove. Dobićete najlepše pastelne pramenove na svetloj ili smeđe plavoj kosi.
 

Na brzaka: pastelna kosa do sledećeg pranja kose

Žena sa pastelnom frizurom i naočarima

Pastelna kosa je savršena za ljubitelje mode.

Proleće i leto je period festivala. Želite kosu spremnu za festival ali bez obaveza? Za one koje su spremne i raspoložene za malu, šarenu promenu, polu trajne pastelne boje su savršene! Najbolja strana toga: veoma se lako nanose i traju samo do sledećeg šampona. Savršeno za to i veoma jednostavno za upotrebu su sprejevi ili krejoni. Ovi poslednji su idealni za stvaranje privremenih pramenova.