Boje za kosu | Frizure i trendovi boja

Imati crvenu kosu je svetski trend

Nijedna druga boja kose ne privlači toliko pažnje kao što to čine boja šargarepe, lešnika i trešnjinog drveta. Ovo i nije toliko iznenađujuće imajući u vidu da je crvena izuzetno retka boja kose kod ljudi. Trenutno, dizajneri za revije i frizure koriste boju koja će biti u trendu

Pored crvene kose kome je još potreban crveni tepih?
© Photo: Schwarzkopf

Pored crvene kose kome je još potreban crveni tepih?

Kristina Hendriks je oličenje same srži ovog novog trenda crvene kose. U televizijskoj seriji ’Mad Men’ ona očarava muškarce svojim oblinama i crvenom kosom. Barbara Mejer pokazuje kako fenomenalno crvena kosa izgleda u kombinaciji sa delikatnom šminkom. Na modnim revijama u Parizu, nemački dizajner Volfgang Jops uključuje njen izgled kao deo Wunderkind revije.

Kao što to često i biva, njujorška nedelja moda je pokrenula popularnost crvene kose. Zak Posen, Ana Sui i Rodarte su bili brzi u angažovanju najtraženijih crvenokosih manekenki za svoje revije. Već prošle godine su potpisali ugovore sa top modelima poput crvenokose Alane Cimer. Njihov izgled podrazumeva vrlo komplikovane frizure u veštačkim crvenim nijansama i to uvek u kombinaciji sa zatamnjenim očima, kao i naizgled nedovršene frizure u prirodnim nijansama crvene boje. Crvenokose manekenke slabo koriste šminku, uglavnom samo malo maskare, i naglašavaju svoj besprekoran ten.

Galerija: Crvena kosa, kakvu je imaju poznati

Narandžasta, svetli pratilac crvene kose

Narandžasta boja kose je uglavnom preovladavala na modnim revijama proleće/leto 2011. Mark Jakobs, Rag & Bone i Proenza Šuler su samo troje među modnim zvezdama koji pokušavaju da uspostave novi trend u pogledu boje kose. Do sada su se dizajneri zadovoljavali time da koriste novu boju za odeću, modne detalje i ruževe za usne. Ipak, ukoliko sanjate o crvenoj kosi i želite da budete među začetnicima novog trenda trebalo bi dobro da obratite pažnju na svetle nijanse crvene kose.

Pre nego što se pridružite crvenom talasu trebalo bi da razmotrite o par činjenica. Za mnoge ljude crvena boja je simbol ekstravagancije, ekscentričnog ponašanja i seksualne privlačnosti. Crvena kosa viče: Vidi me, ovde sam! Stoga bi crvenokose trebalo da budu jako obazrive u odabiru šminke i odeće. Mnogi stranci bi mogli da Vas pozovu na piće i treba da znate kako da izađete na kraj s tim. Ukoliko Vam u potpunosti odgovara način života crvenokosih, onda ste idealan kandidat za blistavo crvenu kosu.