Žena sa dugom kosom i crvenim blejzerom
Boje za kosu | Frizure i trendovi boja

Ovo su boje kose u trendu za leto

Dok su neutralne, tamne boje tražene zimi, leto nam donosi svetlije raspoloženje, sjajne tonove i sunčane pramenove. Želite da saznate koje nijanse i tehnike da nosite? Predstavljamo vam: najmodernije, najlepše boje u trendu za leto


Naš moto za leto? „Povratak u prirodu!” Prirodni izgled je privlačniji nego ikad. Biramo nijasne i tehnike farbanja kako bi vaša prelepa prirodna boja blistala. Prolećnu paletu hladnih boja su zamenile tople, prirodne nijasne. Sunčani pramenovi donose leto u vašu kosu. Pravilo: što manje to bolje. Tople smeđe nijanse se spajaju sa prirodnim tranzicijama boja koje se stapaju. Trendovi boja sezona zvuče preslatko: karamel, med plava, sorbet i „bloranž” zvuče kao lista sastojaka za slatki letnji koktel!


Najslađi trendovi boja kosa za leto

Manekenka sa bojom u trendu za leto bloranž

Plava se stapa sa narandžastom: bloranž je slatki letnji koktel za plavu kosu.

Metalik tonovi kao što su zlatna, bronza ili bakar pružaju prelepi odsjaj svetlost u kosi, sa kojom prirodna boja dobija dubinu. Zlatno plava i med plava daju plavoj boji topao sjaj. Crvenokose mogu da se klade na bakarnu. Koristite farbu za kosu da bi postigli ove trendi boje sezone kod kuće!

Žena sa bakarnom metalik bojom u trendu

Bakarna metalik boja koja podseća na zalazak sunca je u trendu za leto

Smeđokosa? Probajte karamel. Pramenovi u boji karamela daju tople crte smeđoj do tamno smeđoj kosi - savršeni letnji izgled. Probajte prirodnu tehniku izvlačenja pramenova balajaž za lepe i prirodne karamel tonove.

Plavokose mogu dati svojoj kosi nežni sjaj sa pastelnim nijansama. Takozvane sorbet ili sladoled boje izgledaju preslatko ove sezone i odmah vas ubacuju u letnje raspoloženje. Ako želite da promenite boju privremeno (možda samo za jedan vreli letnji vikend) možete uraditi to sami. Idealan proizvod: sprejevi u pastelnim bojama koji traju do tri pranja.

Boja u trendu bloranž daje letnju toplinu hladnim plavim tonovima. Kao i što samo ime podrazumeva, bloranž daje plavoj kosi slatku, odličnu crtu narandžaste boje zahvaljujući farbi ili toneru.

Kako sačuvati vašu boju u trendu ovog leta

Žena sa plavom kosom u letnjoj haljini

Topli plavi tonovi koji sijaju kao tečni med ili zlato i koji prelepo reflektuju sunčev sjaj su veoma traženi ovog leta.

Želite da uživate u novoj boji ovog leta? Trebaće vam odgovarajuća nega. Šampon za zaštitu boje i balzam sa UV filterima bi trebalo da bude osnova vaše rutine za negu. Ovi proizvodi će zaštiti vašu boju od bleđenja. Probajte da ne perete prečesto kosu jer to može da je izbaci iz ravnoteže. Ako vam se kosa brzo masti, koristite šampon za suvo pranje između pranja: možete naći šampon za suvo pranje specijalno osmišljen za plavu i smeđu kosu. S obzirom da kolor tretmani ili sunčani pramenovi mogu brzo da isuše kosu, nanesite dubinski regenerator ili masku jednom nedeljno.