Mlada žena sa kosom jednoroga
Boje za kosu | Frizure i trendovi boja

Trend boje: Dečiji san postaje stvarnost sa kosom jednoroga

Ponovo osetite zabavu, vesele dane detinjstva u super stilizovanom stilu: sa kosom jednoroga! Otkrijte ovaj blistavi, zabavni trend - i otkrijte da li vam pristaje

 

 

Bez obzira koliko imate godina, pored svakodnevog života i obaveza svi ponekad poželimo da se ponovo vratimo u naše bezbrižno detinjstvo. Sa trendom boja kose jednoroga, možete vratiti malo dečije razigranosti - barem u kosi! Ovaj šareni trend je inspirisan (kao što samo ime kaže) onim magičnim, mitskim stvorenjima koji su zauzeli našu maštu od detinjstva.

 

Jednorozi su oduvek bili popularni kod devojčica pre puberteta - ali ima nešto u njima i za stil za odrasle. Kao moderni printovi, oni ukrašavaju odeću ili kućnu dekoraciju. Ali da biste postigli stil jednoroga u kosu potrebno je i malo hrabrosti. Rizikujte i bićete nagrađeni tako što ćete svima pokazati - na stilizovan način - da ne uzimate stvari previše ozbiljno. Dopada nam se! Čitajte dalje da otkrijete kosu jednoroga - i da li vam ovaj trend pristaje.

Boja u trendu kosa jednoroga: evo kako izgleda

Razuzdana i maštovita - eto kako bi mogao da se opiše izgled kose jednoroga. Ovaj trend podrazumeva različite boje pramenova koje prave boje duge. Većina nijansi su pastelne: na primer, svetlo roze, svetlo plava, žuta ili tirkizna. Svetle neon nijanse takođe izgledaju predivno. Ove boje ne stoje samo jedna do druge, već se spajaju i mešaju stvarajući ravnomeran, harmoničan rezultat. Pravljenje takve gradacije je nezgodno, prema tome preporučujemo vam da porazgovarate sa frizerom kako zamišljate vaš izgled jednoroga - i pustite ga da on učini da vaš san postane stvarnost.

 

Ako ste skloni eksperimentisanju možete postići boju jednoroga sami kod kuće. Za to su savršena pakovanja farbe koji sadrže nekoliko boja za kosu spremnih za mešanje. Samo želite da date malo boje za jedno veče? Probajte umetak kose u blistavoj boji!

Kosa jednoroga: šta vam je potrebno

Žena sa dugom kosom jednoroga, naočarima i kapom tipka na telefonu
© Stocksy

Duga, plava kosa je savršena osnova za šareni trend jednoroga.

Fantastična stvar kod ovog trenda boje jeste da možete da ga prilagodite sebi. Da biste stvorili izgled, različite tehnike bojenja se mogu koristiti - kao balajaž. Ako vam se dopada, možete bojiti samo krajeve u nijanse jednoroga. Kako biste postigli blistave obojene krajeve, počnite sa svetlo plavom nijansom kao bazom.

Želite jednoroga na celoj kosi? Vaša kosa bi trebalo da ima svetlo plavu nijansu kao osnovu. To je neophodno kako bi se postigao pravi izgled jednoroga. Tamniju kosu bi trebalo prethodno posvetleti. Tu bi trebalo takođe da vas posavetuje frizer kako da to uradite na najblaži mogući način, kako biste izbegli stresiranje kose.

Pogled s leđa žene sa blistavom kosom jednoroga u svemirskim pletenicama
© Shutterstock

Dva trenda kose u jednom: blistava kosa i svemirske pletenice su totalni hit.

Kosa jednoroga je za svaku dužinu. Ali ne bi trebalo da bude prekratka. Rezultat je naglašeniji i blistaviji na kosi dužine do brade ili duže. Zašto? Malo dužine daje prelaznim bojama kose jednoroga mogućnost da sijaju. Duža kosa jednoroga izgleda predivno sa pletenicama. Takođe je preslatka sa svemirskim pletenicama. Obe ove frizure su fantastične za predstojeću sezonu festivala!

Kako negovati kosu jednoroga

Kako bi vaša kosa jednoroga blistala najsjajnije, odgovarajuća nega (kao sa bilo kojom koloracijom) ima važnu ulogu. Koristite šampon i balzam za obojenu kosu. Maska se takođe preporučuje jednom nedeljno za malo dodatne nege. Opustite se dok magija radi svoje!

 

Posebno ako je kosa prethodno posvetljena, prijaće joj hranljivi sastojci i bogata hidratacija. Za intenzivnu negu u bilo kom trenutku, samo unesite kap ili dve ulja za kosu na krajeve kose.