Manekenka nosi Obrnuti balajaž
Boje za kosu | Frizure i trendovi boja

Balajaž 2.0: Obrnuti balajaž će biti trend godine za kosu

Balajaž je jedan od najpoznatijih trendova za kosu - kome se kraj ne vidi. Međutim sada postoji nova varijanta u bojenju kose slobodnom rukom: Obrnuti balajaž. Objasnićemo vam o čemu se radi i zašto je ovaj trend tako poseban i kako deluje

Balajaž, trend za boju u 2017, o kome su svi govorili prošle godine. Svi su ga imali počevši od Džesike Albe do Arijane Grande - a i nepoznate osobe su ga htele. U 2018. godini, jedva čekamo njegovog legitimnog naslednika: Obrnuti balajaž. Vratimo se na početak!

Koja je razlika između Balajaža i Obrnutog balajaža?

Ako poznajete trendove kose, znate nešto i o Balajažu: na francuskom „balayer" znači „pomesti" ili „četkati”. Kakvo će biti četkanje vašeg frizera? Suptilno, sa tankim pramenovima ali samo kroz dužine i krajeve, bez diranja temena glave. Rezultat je veoma prirodna tranzicija između vaše prirodne boje u korenu i vaših posvetljenih pramenova.

Za razliku od tradicionalnih pramenova, frizer ne koristi aluminijumsku foliju za nanošenje boje. On slika slobodnom rukom po kosi sa bojom i sa malom četkom. Rezultat je veoma nežna tranzicija koja izgleda izuzetno prirodno. Za razliku od tehnike ombre, boje se stapaju jedna sa drugom bez jakih kontrasta.

Žena sa Obrnutim balajažem otpozadi

I evo: Obrnuti balajaž izgleda sasvim dobro otpozadi.

Obrnuti balajaž se zasniva na istom principu - stvarajući rezultat u dve nijanse. Razlika: koren je svetliji, dužine i krajevi dobijaju tamnije pramenove. Lako se postiže sa plavom kosom ali je teže ako vam je početna boja tamna. U tom slučaju, moraćete prvo da posvetlite kosu da biste je prirpremili za boju. Za dužine i krajeve, izaberite jednu ili dve nijanse svetlije nego što je boja u korenu da bi postigli tranziciju koja izgleda prirodno.

Obrnuti balajaž: na šta obratiti pažnju

Blajhanje, pa farbanje, utiče na crnu kosu. Adekvatna nega je neophodna za zdravu i sjajnu kosu. Linije za negu sa uljima za kosu štiti krajeve i sprečava rascvetane krajeve. Specijalni proizvodi za boju sadrže UV filtere koji štite od blajhanja. Trebalo bi da nanesete masku jednom nedeljno, koja će ugladiti hrapave spoljne folikule i nahraniće kosu kako bi bila blistava i svilenkasta.

Ukoliko želite boju koja vam odgovara naš test će vam pomoći da izaberete. Naša galerija slika pokazuje najmodernije trendove farbanja u poslednjih par godina.

Najbolji trendovi boje kose poslednjih godina