makeup-for-redheads
Boje za kosu | Crvena kosa

Najbolji saveti za šminkanje za crvenokose

Crvena kosa je prelepa, bilo da je bakarna, mahagoni ili trešnja crvena. Uvek dodaje trnku ekstravagantnosti celokupnom izgledu. Crvenokose žene uvek izgledaju nežno, misteriozno poput vila. Naravno, neke crvenokose su samo oličenje uzbuđenja, snage i samopouzdanja. Nošenje crvene kose sa stilom je zahtevan zadatak, i zahteva da šminka bude izbalansirana. Postoje tajne za šminkanje koje jedva čekamo da podelimo sa Vama

Po pravilu, crvenokose žene imaju svetlu kožu. Nema potrebe da nanosite kremu ako ste blagoslovene savršenom kožom. Puder svetle nijanse je sve što Vam treba. Srednje mutna podloga je sve što Vam treba ako želite da prikrijete male nesavršenosti kože.

S vremena na vreme, svi vole da ostave kreme i stave podlogu koja se slaže sa njihovim tenom. Ali za crvenokose je posebno pogodno, jer čini da izgledaju otmeno.

Šminkanje očiju za crvenokose

Vreme je pregazilo mnoga pravila. Više ne važi da zelena šminka nije pogodna za crvenokose. Naravno, smeža, maslinasta i kaki boja još uvek ističu lepotu crvenokosih žena, ali možete koristiti i šminku druge boje. Na primer, tople nijanse poput zlatne, bakarne, cimeta, boje rđe i muskatnog oraščića, savršeno se uklapaju u posebne karakteriste crvenokosih. Ako želite da izgledate posebno prefinjeno, koristite kontrastne boje kao što su zelenkasta, boja šljive, plavičasta ili tirkizna. Ali možete i bez senke za oči da izgledate fenomenalno, koristeći samo ajlajner za meke akcente.

Crvenokose najčešće imaju svetle trepavice, ali obilna upotreba maskare čini da oči dođu do izražaja. Kratke trepavice možete produžiti upotrebom posebne maskare. Veoma svetla koža daje jak kontrast crnoj maskari. U tom slučaju, bolji izbor je smeđe-crna maskara.

Za večernji izlazak možete probati i da se šminkate “smokey eyes“! Ovo je posebno pogodno za crvenokose ako je ostatak šminke neupadljiv. Ipak treba izbegavati duboke tamne nijanse i više koristiti zlatne, smeže i sive nijanse.

Oblikovanje obrva za crvenokose

Naglašavanje obrva je posebno važno kod crvenokosih. Ako imate svetlu kožu, izbegavajte jak kontrast putem tamnih obrva jer može da izgleda kao da nosite neku masku. Bolje koristiti olovku za obrve smeđih crvenih nijansi da biste izgledali nežno, a blago olovkom napravite izlomljene linije između dlačica obrva.

Ruž ili rumenilo za crvenokose

Većina crvenokosih izbegava da stavlja rumenilo na obraze. Previše crvene boje je ipak loše. Srećom, danas postoji više nijansi rumenila od obične crvene (ruž). Prirodne nijanse rumenila, kao što je koralno crvena, kajsija i breskva čine da obrazi crvenokosih nežno zasijaju i da izgledaju otmeno. Rumenilo u roze nijansi je previše neodređeno, i treba ga izbegavati.

Šminkanje usna za crvenokose

Karmini li sjaj za usne prirodnih nijansi, kao što su koralna, breskva, kajsija ili ruža savršeno odgovaraju. Crvenokose koje su umetnički nastrojene prilikom šminkanja mogu da se odluče i za drugi ekstrem. Jarko crvene usne su očaravajuće dokle god je ostatak šminke neupadljiv.

Šminka za crvenokose: Kako to rade poznati

Linkovi:

Saveti za imidž >> Boje odeće za crvenokose

Otkrijte: