1500x564_GettyImages-488239484_tweed_hair_FR
Boje za kosu | Bojenje u plavo

Novi svetli pramenovi: Plavi pramenovi

Opet su u trendu: pramenovi! Ti nežni kontrasti boja su toliko popularni jer nisu samo atraktivni već su pametni: svetli pramenovi pomažu da istaknete lice. Otkrijte koje su plave nijanse najbolje za vašu kosu i koje su tehnike u trendu.

 

Kosa izgleda kao osunćana – ali i zimi: Plavi pramenovi su to omogućili i postali su modni aksesoar. Diskretni (ali efektni) trend bojenja kose predsatavlja osvežavajuću varijantu jačih “dip dye” i “ombre” nijansiranja kose ove sezone. Slavimo povratak diskretnog bojenja koje omogućava kosi da blista sa novim sjajem. Osećaj leta cele godine! Najbolja stvar: sa ciljanim nijansiranjem, vaše lice će izgledati još lepše, mršavije i privlačnije. Otkrivamo vam trikove. Ali evo prvo trendovi i tehnike: 

Plavi pramenovi: Izvlačenje pramenova

Od nule do plave – potpuna promena frizure nije za vas? Ako je tako, dodajte samo po neki pramen. Svetliji pramenovi u tamnijoj kosi stvaraju prelepi, prirodniji efekat. Kosa izgleda bujnije, sjajnije i zadravije. Možete menjati količinu pramenova. Da li biste želeli svetliju frizuru? Onda dodajte više pramenova. Izbegavajte da stavljate šire pramenove samo na temenu. Umesto toga stavljajte tanke, diskretne pramenove. Tako će frizura biti prirodnija.

 

Uzgred, tamni pramenovi su suprotno od svetlih pramenova. U ovom slučaju, tamni pramenovi se izvlače na svetlijoj kosi. Efekat je isti.

Plavi pramenovi: “Splashlights”

“Splashlights” su ekstremnija verzija diskretnih svetlijih pramenova. Tu se “mrlje boja” dodaju kako bi se pojačao svetliji odsjaj u kosi – kao da želite da postignete sunčeve zrake. 

 

Karakteristika ovog efektnog trenda bojenja: pramenovi koji se boje horizontalno u kosi. Širina kontrastnih boja je promenljiva – može biti široka ili tanka linija – što omogućava slobodu u kreiranju. Savršeno!

 

Ova tehnika bojenja ima sličan efekat kao “ombre” nijansiranje. Jedina razlika je da: umesto dve boje, kosa izgleda kao da imate tri celine boja i predstvalja tranziciju između gornjeg i donjeg dela.

Plavi pramenovi: Konturisanje kose (“Balayage”)

Konturisanje je poslednji trend kod pramenova. Već smo videli primer u šminkanju –  gde se koriste tamne i svetle krema za prikrivanje kako bi se postigao neverovatan efekat – sada ga koriste i frizeri.

 

Kako se koristi: sa pramenovima koji se izvlače na raznim mestima u kosi, posebno u predelu čela, obraza i brade, ističu se prednosti oblika lica. Fotošop? Ni slučajno.

 

To je ono što se postiže tehnikom “balayage” (od francuske reči “balayer”, četkati ili čistiti). Za razliku od poznate tehnike sa folijom, pojedinačni pramenovi  različith razmaka i debljine se “crtaju” rukom sa raznim (plavim) nijansama – ali samo tamo gde boja želi da razotkrije taj efekat. 

 

Savet: Kao i za šminku, predeli koji treba da se istaknu (kao što su jagodice) naglašeni su svetlijom bojom. U kosi su uglavnom krajevi ili kosa u prednjem delu koja može da konturiše lice. Frizura takođe dobija dodatnu snagu i izgleda bujnije.