Žena sa blajhanom kosom i kapom
Boje za kosu | Bojenje

Mogu li da farbam moju blajhanu plavu boju?

Možete li da farbate blajhanu kosu? Svi poznajemo nekoga ko je imao loše iskustvo sa farbanjem. Otkrivamo vam varijante za promenu boje blajhane kose: koje su odgovarajuće nijanse, i kako da ih nanesemo da bi postigli rezultat koji želimo


Žena sa blajhanom kosom i konjskim repom

Jednostavno pretvorite blajhanu kosu u tamniji plavi ton.

Imate blajhanu kosu i želite da promenite sa tonerom? Definitivno je moguće i nežnije nego farbanjem. Ali ima nekoliko stvari koje mora da uzmete u obzir jer, u suprotnom, možete da završite sa zelenom ili narandžastom nijansom - a to je verovatno ono što ne želite. Uopšteno govoreći, što tamnije želite da ofarbate plavu kosu to ćete delikatnije morati da je farbate. Blajhanje čini površinu kose grubljom, tako da je pigmentima teže da se prime nego kada je „netaknuta” kosa. Ako izaberete toner koji je previše taman rezultat boje neće biti jednak.

Tonirajte blajhanu plavu kosu sa ovim nijansama

Nasmejana žena sa smeđom kosom

Čak i svetlo smeđi tonovi mogu da se postignu na blajhanoj kosi.

Toner je idealan na blajhanoj kosi ako želite da proverite da li vam druge nijanse pristaju, pre nego što se zaista obavežete. Za razliku od farbe, toner se postepeno ispira nakon svakog pranja - odnosno nije trajan.
Prvo, izaberite nijansu. Savet: ako je vaša blajhana nijansa topla, svetlucava i žućkasta, onda je za vas idealna topliji ton (zlatno plava, zlatno smeđa, kesten ili čokolada). Ako je vaša blajhana boja hladno plava onda će vam pristajati hladnija nijansa. Ako niste sigurni koja će vam nijansa odgovarati, konsultujte se sa profesionalnim frizerom.

Pored vaše određene blajhane plave boje, uzmite u obzir i vaš ten. Veoma tamna kosa može da izgleda previše ozbiljno na porcelanskom tenu. Savet: bolje je da se ne pere kosa neposredno pre nanošenja tonera. Prirodna ulja će pružiti malo zaštite i pomoći će da se boja nežnije promeni u kosi.

Odgovarajuća nega za obojenu, posvetljenu kosu

Dosta nege je potrebno kako bi blajhana kosa izgledala negovano i zdravo nakon nanošenja tonera. Neophodno je koristiti proizvode za negu i zaštitu boje za obojenu i ofarbanu kosu. Na taj način će vaša boja blistati duže. Pružite dodatnu negu nanošenjem maske svaka dva do tri dana. Savet: kad god možete, nanesite masku, umotajte kosu u peškir i ostavite da odstoji sat ili dva. Za dodatnu negu, idealno bi bilo naneti nekoliko kapi ulja i ili proizvoda za negu koji se ne ispira. I uvek nanesite proizvod za zaštitu od toplote pre feniranja ili ispravljanja kose.

Otkrijte: Blajhanje