Boje za kosu | Bojenje

Blajhani krajevi: plavi pramenovi za muškarce su ponovo u modi!

Devedesete su se zvanično vratile - na modnoj sceni ali i u kosi za muškarce! Otkrivamo vam koliko su moderni posvetljeni pramenovi i kako da postignete blajhane pramenove kod kuće

null

Važno za blajhane pramenove: blago nijansiranje.

90-tih godina, skoro svaki momak je nosio plave pramenove u nekom trenutku. Od tada, svetli pramenovi za muškarce su nestali - sve do sada. Ovaj izgled se vratio, moderan i poznatiji kao „blajhani krajevi", što zvuči muževnije i modernije nego „plavi pramenovi". Za razliku od devedesetih, prelaz iz prirodne boje do blajhanih pramenova je neophodan. Na taj način boja kose izgleda prirodno i živahno. Pogledajte ovde kako je jednostavno napraviti blajhane pramenove kod kuće.

Blajhani pramenovi: uradite sami

null

Blajhani pramenovi ali umereno: ako vam se ne dopada kosa puna pramenova, možete posvetliti samo krajeve kose.

Kako biste pronašli najbolju plavu nijansu, uporedite boju vaših pramenova kose sa uzorcima na poleđini pakovanja kada birate boju. Savet: ukoliko imate veoma tamnu kosu, najbolje je da se posavetujete sa profesionalnim frizerom kako bi postigli rezultat koji želite.

Za nanošenje boje koristite četku za bojenje (za tanje pramenove) ili češalj sa širokim zupcima (za deblje pramenove). Pre nego što počnete sa farbanjem, pokrijte ramena starim peškirom kako ne biste isflekali odeću. Nanesite boju na četku ili češalj, i počnite sa nanošenjem boje od korena ka krajevima. Kada se približite krajevima napravite veći pritisak sa četkom ili češljem da biste postigli prirodno nijansiranje.

Ako ipak zaista želite da vam samo krajevi budu plavi bez nijansiranja - u stilu 90-tih - onda nanesite boju samo na krajeve kose. To se preporočuje ukoliko je vaša prirodna boja samo za nijansu tamnija od izabrane plave nijanse tako da prelaz između prirodne i ofarbane kose bude nežniji.

Oblikovanje blajhanih pramenova

Blajhani pramenovi: što manje proizvoda za oblikovanje, to bolje. Umereno koristite gel i vosak. Špicasti stil (setite se: stil 90-tih) u kombinaciji sa pramenovima i blajhanim krajevima je previše 90-tih za današnje vreme! Blajhani krajevi izgledaju savršeno u frizurama u kojima je kosa na vrhu glave duža nego na stranama, kao što je undercut frizura ili klasična kapri. Kombinacija veoma kratke kose i blajhanih pramenova se ne preporučuje. A kada je u pitanju izgled i oblik lica, sve ide: posvetljeni pramenivi odgovaraju svakom muškarcu!

Ne usuđujete se da uradite sami? Schwarzkopfovi profesionalni frizeri će pronaći najbolju nijansu plave za vas i napraviće vam blajhane pramenove koji vam odgovaraju. Pronađite ih uz pomoć našeg Pretraživača salona.