Žena sa balajaž ili ombre
Boje za kosu | Bojenje

Koja je razlika između balajaža i ombre?

Među brojnim tehnikama bojenja u trendu trenutno postoje dva favorita: balajaž i ombre. Ali koja je razlika između ovih gradacionih tehnika boje? Koji rezultat postižu ove tehnike? Objasnićemo vam.


To je kao da ima nova moderna tehnika bojenja da se proba svakog meseca! Dopada nam se. Nikad nismo imali veći izbor u bojenju kose. Šta imaju zajedničko svi trendovi bojenja danas jeste veoma prirodan izgled. Debele linije pramenova, istaknute tranzicije i vidljiv koren su stvar prošlosti. Danas, najmodernije tehnike bojenja svakako uključuju balajaž i ombre. Verovatno ste već čuli za njih pre. Prema tome koja je razlika među njima? Hajde da razjasnimo kako biste bile spremne za sledeće zakazivanje.


Ovo je balajaž

Žena sa balajaž tehnikom bojenja

Balajaž tehinka daje veoma prirodnu boju kose - a koren se ne vidi!

Ime ove tehnike dolazi iz francuske reči „balayer” što znači „pomesti”. Figurativno, mogli bismo reći da je boja obrisana metlom u kosi kada se radi balajaž. Ali zapravo, boja se nanosi ručno sa četkom. Kolorista će odrediti koje pramenove da farba a koje ne prema vašoj kosi. Zbog toga će rezultat biti jedinstven i veoma prirodan. Intenzitet boje svakog pramena će biti različit. Balajaž je prikladan za plavuše, crvenokose i brinete. Uz to, boja se ne nanosi na koren - prema tome nećete morati često da se farbate. Idealno je za one koje vole prirodno, jednostavno i moderno.


Ovo je ombre

Žena sa ombre izgledom

Karakteristika ombre izgleda: taman koren, svetli krajevi

Za razliku od balajaža, ombre tehnika se ne radi sa pojedinačnim pramenovima. Umesto toga, kosa se deli na dve polovine pre bojenja. Gradacija boja počinje na korenu i ide do krajeva i postaje sve svetlija i svetlija. Željeni rezultat je ravnomeran, postoji blaga tranzicija između tamnije i svetlije kose - boja kao okupana suncem nakon odmora. Uspešan ombre rezultat mora savršeno da se uklopi sa vašom osnovnom bojom - prema toma, najbolje je prepustiti se profesionalcu.


Odgovarajuća nega za kosu sa ombre i balajaž bojom

Kao sa mnogim drugim tehnikama bojenja, kosi koja je prošla proces balajaža ili ombre neophodna je posebna nega. Najbolje je koristiti šampon i balzam iz iste linije za negu za bojenu kosu, tako da hranljivi sastojci mogu da deluju zajedno kako je predviđeno. Proizvodi za farbanu kosu su hranljivi i obezbeđuju da boja ostane živahna što duže moguće. Savet: uvek koristite zaštitu od toplote pre fenirajna ili oblikovanja kose toplotom. Ako vaši krajevi izgledaju suvo nakon bojenja, koristite specijalni fluid za negu za dužine i krajeve, čineći ih ponovo mekanim. Takođe pomaže nekoliko kapi ulja zagrejanih dlanovima. Nanesite masku jednom ili dvaput nedeljno za dodatnu negu.