Boje za kosu | Plava kosa

Naši najbolji saveti za šminkanje za plavuše

Plava je više od boje kose. Biti plavuša je lični stav koji retko biva zanemaren. Plavuše mogu imati mnogo nijansi od svetlo platinaste plave i hladnih bronzanih tonova do plave boje pšenice i nijanse karamela. Naši saveti će Vam pokazati kako da odaberete prave nijanse šminke

Šminka za plavuše

Suptilna senka svetlocrvene pristaje većini plavuša

Najbitnije: Osnova za plavuše
Crvenilo i bubuljice su posebno vidljivi na često veoma svetloj koži plavuša. Iz tog razloga bi trebalo koristiti šminku srednje i jake jačine, osim ukoliko Vas priroda nije podarila kožu poput bebe. Potrudite se da izaberete boju šminke koja naginje ka neutralnoj bež pa sve do pomalo žućkastih nijansi. Trebalo biste da izbegavate bilo kakve svetlocrvene tonove šminke.

Prijatno za oči: Šminka za oči za plavuše
Uspešan recept za senku za oči bi glasio što manje, u kontekstu ‘manje je bolje’. Izražene boje senke za oči poput tamnoružičaste ili tamnoljubičaste deluju previše drečavo na većini žena sa svetloplavom kosom. Pastelni tonovi ovih boja prave mnogo privlačniji efekat. Ove blaže nijanse poput svetlocrvene i lila bez šljokica izgledaju posebno prijatno sa sivim ili smeđim prelivajućim tonovima. Pepeljasto plava kosa bi trebalo da kombinuje zlatno smeđu senku za oči kako bi unele malo sjaja u svoj ten. U protivnom, plavuše sa pepeljasto plavom kosom mogu da deluju isprano. Deo ispod obrva naglašen bojom šampanjca ili zlatnom bojom je savršen za plavuše sa pepeljastom kosom ali moraju da izbegavaju bilo kakvu srebrnu ili bisernu boju. Žene sa zlatno plavom kosom takođe izgledaju dobro noseći tamnije ružičasto, ljubičaste ili ciklama crvene tonove na kapcima. Ne bi trebalo da izbegavate ‘smokey eyes’ šminku za večernje izlaske. ‘Smokey eyes’ šminka izgleda dobro čak i na platinastim plavušama. Trebalo bi da koristite smeđu ili sivu senku za oči umesto crne.

Šminka: zvezde sa plavom kosom

Oblik obrva za plavuše
Žene sa prirodno plavom kosom ne bi trebalo da ističu svoje obrve koristeći veoma tamne olovke za obrve. Idealne su olovke za obrve ili puderi u svetlo sivkasto smeđim tonovima. Mnoge kompanije nude posebne olovke za obrve za plavuše. Mnoge od njih su dostupne u sivkasto svetlocrvenim tonovima. Važno je ne povlačiti jake linije na obrvama. Umesto toga, trebalo bi da povučete veći broj manjih linija između postojećih dlačica obrva. U slučaju da se posvetljivali kosu, trebalo bi da zatražite od Vašeg frizera da Vam blago posvetli i Vaše prirodno tamne obrve. Ovo će učiniti da Vaša plava kosa izgleda prirodnije.

Crveni obrazi za plavuše
Svetlocrveni tonovi daju plavušama življi ton kože. Čisti svetloružičasti tonovi su idealni za svetloplave žene; svetlocrveni tonovi i tonovi boje breskve sa tragom zlatne idu dobro sa zlatno plavom kosom. Plavuše sa tamnijom kosom bi trebalo da se odluče za smeđe svetlocrvenu jer svetloružičasti tonovi mogu da deluju previše dražesno. Samo obratite pažnju na to da bakarni ili tonovi boje opeke mogu da učine da žene sa plavom kosom deluju bledo. Trebalo bi da nanesete bronzer samo umereno.

Usta poput jagode: Boja karmina za plavuše
Ono šta smo naglasili u vezi rumenila takođe se odnosi i na boju karmina. Sigurno ćete izgledati lepo sa ružičastom. Sve nijanse ružičaste su najlepši izbor za plavuše. Delikatni ružičasti tonovi sa bež ili smeđim tonom su savršeni za žene sa svetlo zlatnom plavom kosom. Platinaste plavuše mogu da koriste tamnije plavkasto crvene ili ružičaste boje karmina. Ali obratite pažnju, intenzivnije ili tamnije boje karmina takođe zahtevaju izjednačen ton. Sa savršen izgled trebalo bi da koristite olovku za usne u istoj boji kao i karmin. Plavuše ne bi trebalo ni da pomišljaju o tamnijoj olovci za usne.

Otkrijte: