Boje za kosu | Plava kosa

Plava kosa je trend

Pramenovi su bili u modi prošle godine. Danas, postati plavuša u svakom smislu te reči je postao modni trend. Vratilo se vreme pravih plavuša. Plavuše na modnim pistama uglavnom imaju platinastu ili pepeljasto plavu boju koja je trendi boja kose ovog proleća.

Plava kosa je trend
© Photo: Schwarzkopf

Ako hoćete da postanete plavuša idite do kraja.

U Nemačkoj je plava boja kose najpoželjnija i najcenjenija. Plavuše i one koje će to tek postati su najbrojnije u nemačkim frizerskim salonima. Plava kosa se javlja u velikom broju različitih nijansi i to ženama pruža neograničene mogućnosti da imaju jedinstvenu boju kose. Vešto urađeni pramenovi mogu učiniti da kosa izgleda bujnije, a izuzetno je veliki izbor nijansi plave boje, od platinaste do tamno plave. Sve je moguće i sve je dozvoljeno.

Ako i Vi želite da ovog proleća postanete deo trenda, ugledajte se na manekenke sa izuzetno svetloplavom kosom koje paradiraju modnim pistama širom sveta noseći modele Balenciaga i Šanel. Ove manekenke su posebno zanosne u odnosu na manekenke koje imaju ostalima u modnoj industriji omiljenu crnu boju kose. Videli smo ove tamnokose manekenke na revijama za jesen/zimu koje su nosile modele Botega Veneta i Kelvin Klajna.

2009. godine spektakularna plava kosa Agnes je najavila novu eru platinasto plave. Godinu dana kasnije u Njujorku ’svemirske plavuše’ su bile glavna gradska tema i opčinile su publiku. Posebno očaravajuća je bila Džil Sander, čija potpuno posvetljena kosa se savršeno uklapala sa njenim nenametljivim stilom.

SAVET:

Da biste postali deo novog trenda, morate posvetliti celu kosu. To možete uraditi i kod kuće, ali se striktno morate pridržavati vremena koje propisano za delovanje boje, kako biste izbegli neprijatna iznenađenja.

Galerija: Zvezde plavuše