Žena plave boje kose okrenuta leđima
Boje za kosu | Plava kosa

Farbanje plave kose sa posvetljivačem


Ne morate uvek koristiti farbu za kosu ili da blajhate kosu da biste postigli plavu. Posebno za one posle prirodno letnjeg izgleda, proizvodi za posvetljivanje mogu biti bolja alternativa nego blajhanje kose. Koja je razlika između farbe, blajhanja i posvetljivača? Kako se nanosi posvetljivač? Čitajte dalje da biste otkrili novi letnji „must have” proizvod za kosu!

 

Posvetljivanje kose - alternativa farbama i blajhanju

Žena plave kose okrenuta leđima
© Schwarzkopf

Posvetlite kosu na najblaži način

Posvetljivanje je proces u kome možete postići svetliju, plavlju boju kose bez previše blajhanja i deluje sa pigmentima koji su već u vašoj kosi. Proces je nežniji i može da se koristi na bilo kojoj kosi da bi se podigla na svetliju nijansu iako je postizanje plave sa posvetljivačem moguće samo za srednje plavu do srednje smeđu kosu.

Kako koristiti posvetljivač

Ako ste doneli odluku da koristite nežniji oblik posvetljivanja kose možda se i dalje pitate kako deluje. Kako biste dobili nijansu koju želite trebalo bi da kupite posvetljivač koji odgovara vašoj kosi - nemojte tražiti proizvode koji odgovaraju svetlijoj kosi jer vam to možda neće pomoći! Evo brzi priručnik o tome kako da koristite posvetljivač za kosu.

 

  1. Priprema! Uzmite rukavice i izvadite sve proizvode koje treba da pomešate i da nanesete posvetljivač. Trebalo bi da kosa bude neoprana i suva za početak.
  2. Pomešajte vaš posvetljivač. Većina će koristiti posvetljivač u kremi i kesicu pudera ili tečnost - pomešajte sve to zajedno u vašoj bočici.
  3. Nanesite smesu odmah - nemojte ostaviti sadržaj bočice da stoji i da se razvija. Nanesite na predeo koji želite da posvetlite - ako farbate izrastak, to znači samo koren. Ako to radite po prvi put, uradite celu kosu.
  4. Sačekajte da posvetljivač deluje 30-45 minuta. Zavisi o tome za koliko nijansi želite da posvetlite kosu. Što duže čekate to će kosa biti svetlija. Normalno je da se kosa posvetljuje kroz crvenkaste i žute faze - nemojte paničiti i isprati prerano!
  5. Pogledajte pramenove u kosi. Uzmite mali pramen kose i uklonite proizvod koristeći tkaninu. Pogledajte da li ste postigli boju koju ste želeli. Ako niste, ponovo nanesite proizvod i sačekajte malo duže ali ne više od 45 minuta ukupnog vremena primene.
  6. Spremni ste da isperete proizvod dok voda ne postane čista.
  7. Vaše pakovanje bi trebalo da sadrži proizvod nakon tretmana. Umasirajte u kosu i ostavite da odstoji 3 minuta, osim ako nije naznačeno drugačije. Gotovi ste!
     
Žena plave kose

Sa proizvodima za posvetljivanje koji su tako jednostavni za upotrebu i vi ćete se smejati!

Otkrijte: Bojenje