beige-blond
Boje za kosu | Plava kosa

Boja u trendu za 2012. je bež plava

Nazdravimo novim nijansama šampanjac plave. Blaga šampanjac plava i bež plava su omiljene boje modne scene za 2012. Pročitajte u nastavku o poznatim ličnostima koje su posegnule za četkom za bojenje kose

Platinasto plava je bila boja kose modne scene 2011. Trend za sezonu 2012 je šampanjac plava. Prošlogodišnja belo-plava je zamenjena blažim bež plavim i blistavom šampanjac plavim nijansama. Ovaj trend ima svoje prednosti. U zavisnosti od Vaše prirodne boje kose, potrebno je mnogo manje vodonik peroksida. Naravno, potrebna je jos uvek određena, ali ne prevelika, količina da bi se kosa pripremila za nove nijanse plave.

Džesika Stem nosi bež plavu kosu
© Getty Images

Bež plava kosa supermodela Džesike Stem je upotpunila modne kreacije na modnoj reviji Ane Sui 2012.

Modni dizajneri su takođe prihvatili blage nijanse plave. Ovo je postalo jasno kada se sagledaju kolekcije za sezonu proleće/leto 2012 na Nedelji mode. Grupa vilinskih plavuša sa dugom gracioznom kosom je nosila devojačku modu brenda Rodarte. Njihova kosa je svtlucala u bež plavoj i šampanjac nijansi.

Glavni dizajner modne kuće Kelvin Klajn, Francisko Kosta, poznat je po kreacijama čistog minimalističkog izgleda. Ove godine, odabrao je modele poput Patricije van der Vile i Hane Gabi Odiel da predstave njegove delikatne kreacije. Bež plava kosa ovih modela je naglašavala impresiju nevinosti dizajnerove modne linije.

Sa druge strane modnog spektra, Ana Sui je povela gledaoce na eskurziju u sedamdesete. Njeni bež plavi modeli su nosili kreacije sa živopisnim šarama, bluze sa mašnama i mnoštvom detalja. Nismo iznenađeni da je ‘Mis hipi šik’ angažovala modele poput kanadskog supermodela, dvadesetpetogodišnje Džesike Stem, koja je trenutno veoma popularna u modnom svetu. Mođda je za to zaslužna i njena duga bež plava kosa

U čemu je razlika između bež plave i šampanjac plave? Evo našeg odgovora:

Bež plava

Bež plava je slična klasičnoj svetloplavoj i srednje plavoj boji kose po njihovom prirodnom sjaju, svilenkastom izgledu i srednjoj pigmentaciji. Za razliku od šampanjac plave, bež plava uvek ima blagi zlatni ton. Za veći efekat sjaja, osobe sa tamnije plavom kosom i brinete bi trebalo da neznatno izblajhaju kosu pre nego što nanesu bež boju za kosu. Osobe sa srednje plavom i svetloplavom kosom mogu na nanesu boju bez prethodnog blajhanja.
Bež plava kosa, blago pocrnela koža i zelene oči su posebno atraktivna kombinacija.

Šampanjac plava

Šampanjac pava kosa izgleda poput veoma svetle prirodne plave kose. Za razliku od bež plave kose sa svojim zlatnim sjajem, šampanjac plava kosa ima hladan sjaj. Malo ko ima tako svetlu prirodnu boju kose. Iz tog razloga, kosa mora biti izblajhana pre bojenja. Za šampanjac plavu kosu Vam je potrebna boja za kosu sa hladnim finišom pre nego sa zlatnim. Šampanjac plava kosa izgleda posebno lepo u kombinaciji sa svetlim tenom i plavim očima.

Uživajte u našoj galeriji. Pokazaćemo Vam zvezde čije su kose obojene u boje u trendu – bež i šampanjac plavu.

Upoznajte zvezde sa bež plavom kosom

Linkovi

Kuća šampanjca >> champagne-ardenne-tourism.co.uk

Više od plavuše >> theblondeblog.com