Žena sa peroksid plavom kosom
Boje za kosu | Plava kosa

Plavo, plavlje, peroksid plava: ove žene mogu da nose najsvetlije plave

Ikone poput Merilin Monro su učinile poznatom i - voljenom ovu peroksid plavu. Otkrivamo vam kako da posvetlite kosu na najbrži mogući način i kojim ženama pristaju hladni tonovi plave

Jedan od najhladnijih povrataka u poslednje vreme: peroksid plava kosa. Zvezde uličnog stila, trendseteri i ikone stila vole ovu nijansu plave. Mi smo takođe veliki fanovi ove plave. U odnosu na peroksid plave tonove iz prošlosti, današnji izgled je raskošan - i u kombinaciji sa modernim autfitom - pravi je hit. Otkrivamo šta je važno za postizanje ovog stila i ko može da nosi ovu plavu nijansu. Otkrijte najnovije plave trendove u našoj galeriji. Nema ništa bolje od plave!  

Kako ofarbati kosu u peroksid plavu

Žena sa talasastom peroksid plavom kosom.

Lagani talasi izgledaju sveže i moderno sa peroksid plavom kosom.

Ovi belo plavi tonovi su dobili ime po visokoj količini hidrogen peroksida (H2O2) koju sadrže. Kada blajhate, pigmenti boje se uklanjaju iz kose što daje svetao rezultat. Nažalost - i to je neizbežno - prelaz u peroksid plavu je pravi stres za kozu. Bolje je porazgovarati sa profesionalnim frizerom o tome kako da nežno posvetlite kosu - po mogućnosti u nekoliko etapa. Plava kosa uvek traži dodatnu negu. Koristite proizvode za negu za ofarbanu kosu i masku za kosu jednom ili dvaput nedeljno. Ulje za kosu i specijalni fluidi mogu da pomognu istrošenim krajevima. Savet: koristite srebrni šampon protiv bakarnog efekta..

Ove žene mogu da nose peroksid plavu kosu.

Peroksid plava posebno pristaje ženama sa veoma svetlim tenom. To je zato što, što je svetlija koža to kosa može biti svetlija. Hidrogen plava dobro stoji na frizurama sa blagim konturama. Zamislite klasični bob ili dugi bob, takođe blagu piksi frizuru sa šiškama sa strane: sve ove frizure će izgledati veoma moderno sa peroksid plavom. Ako se kombinuje sa ekstremnijom frizurom, kao što je buzzcut, peroksid plava može da izgleda previše upadljivo. Ipak i to može da izgleda dobro: na kraju krajeva, sve zavisi od ličnog stila i stava. Ženi sa nežnim konturama lica ova frizura veoma dobro stoji.

Nije još dovoljno? Pogledajte našu galeriju kako bi otkrili najnovije prelepe trendove plave boje.