Mlada sa dugom kosom i cvetnom krunom
Oblikovanje kose | Venčanja

Najlepše frizure za venčanje za dugu kosu

Da li ste spremne za šetnju do oltara? A kosa? Ako se još niste odlučile za frizuru za venčanje, pomoći ćemo vam da otkrijete najlepše stilove za dugu kosu i koji su trenutno trendovi. Sve će biti savršeno za vaš veliki dan - uključujući vašu kosu!


Frizure za venčanje za dugu kosu: klasična podignuta frizura

Mlada sa dugom kosom sa klasičnom podignutom frizurom

Ova dekorisana podignuta frizura je ukrašena tijarom.

Najomiljenija frizura za venčanje za mlade, deveruše i gošće: podignuta frizura! Ovaj fleksibilni, raznoliki izgled je jedinstven kao i žene koje ga nose. Nosite je veoma elegantnu sa tijarom ili zabavnu sa cvetnim vencom. Ako nemate dovoljno iskustva sa podignutim frizurama najbolje je da se uputite kod frizera na vaš veliki dan. On će tačno znati šta da radi! Imate prirodne kovrdže? Evo nekoliko saveta za kovrdžave podignute frizure.


Frizure za venčanje za dugu kosu: polu podignuta

Mlada sa dugom polu podignutom kosom

U polu podignutoj frizuri za mlade, samo jedan deo kose je oblikovan u podignutu frizuru. Preostala kosa je puštena i pada na ramena.

Ime sve govori: jedan deo kose je podignut dok je ostala polovina neuglađena i elegantna. Rezultat? Polu podignuta, savršena blaga promena za podignutu frizuru. Važno: gornji deo kose zaista treba da bude „gore”! Idealno: pletenice ili uvojci, čvorovi ili punđa ili jednostavan konjski rep. Donji, neuglađeni deo kose može da se oblikuje ravno ili talasasto kako bi se uklopio u vaš stil i dekolte. Ovaj izgled može biti prilagođen bilo kom stilu mlade.


Frizure za venčanje za dugu kosu: kosa nošena sa strane

S obzirom da su haljine koje otkrivaju jedno rame veoma moderne, kosa nošena sa strane je takođe veoma popularna. Kao što i samo ime govori, kosa se nosi preko ramena. Princip je veoma jednostavan: počnite sa razdeljkom sa strane, na strani koju mlada više voli. Veći deo kose obično pada napred dok je drugi, manji deo, čvrsto zalizan pozadi iza uveta i učvršćen. To stvara veliki kontrast između naglašenih crta lica i lepršajuće kose pune volumena. Ova frizura odgovara kovrdžavoj kosi i veoma je elegantna i klasična ako se nosi u ravnom i zalizanom stilu!


Frizure za venčanje za dugu kosu: pušteno i neuglađeno

Mlade sa puštenom kosom se sve više viđaju poslednjih godina. Ovaj izgled je sve popularniji pogotovo na venčanjima u boho stilu: ništa drugo ne izgleda tako neformalno kao što je lepršava duga kosa kao nošena vetrom. Ovde se preporučuju kovrdže kako bi frizura izgledala živahnije i puna volumena. Koristite velike viklere ili široki aparat za kovrdžanje kose kako bi kovrdže bile lepe i ležerne. Želite drugačiji, drastični opušteni izgled? Nosite puštenu, ravnu kosu - ili dodajte kremu za oblikovanje kako biste postigli privlačan mokar izgled.


Frizure za venčanje za dugu kosu: veo

Žena sa venčanicom, dugom kosom i velom

Veo nije nikad izašao iz mode sa frizurama za venčanje!

Čak i danas, veo je neophodan aksesoar za mlade bez obzira da li se venčavate u crkvi ili u opštini. Šta vole mnoge žene: veo koji pokriva ramena i koji izgleda veličanstveno. Kako bi ramena bila slobodna, vežite kosu gore ili pozadi na ramenima. Tako ćete pomoći da veo čvršće stoji i da se stopi neprimento sa kosom i da istakne vaša gola ili ukrašena ramena. Pobrinite se da vam frizer zakači veo na frizuru. Treba da stoji u kosi satima - možda 24 sata! I zato je važno stručno znanje. Veo obično mora da se zakači sa brdo ukosnica kako bi dobro stajao i kako bi tkanina lepo padala. 


Frizure za venčanje za kratku i srednje dugu kosu

Ima mnogo prelepih frizura za venčanja za sve dužine - iako mnoge mlade puštaju kosu za veliki dan. Ukoliko imate srednje dugu ili kratku kosu, možete takođe nositi kosu nošenu sa strane: ova frizura se postiže sa svim dužinama zahvaljujući jednostavnom oblikovanju. Još jedna varijanta: nežni talasi su uvek elegantni i privlačni. Isto popularno: sijajte sa aksesoarima, bilo da je pero, cveće, perle, trake, šljokice ili fascinator. Iako nemate duge lokne, ne morate biti u senci velikih podignutih frizura za mlade!