Dve žene sa frizurom za venčanje stoje okrenute leđima ka kameri: jedna sa dugom, tamnom, kovrdžavom kosom a druga sa crvenkasto braon podignutom frizurom
Oblikovanje kose | Venčanja

Gošće na venčanu: otkrivamo kako da postignete najlepše frizure

Na venčanju, sve oči su uprte u mladu. Ali kao zvanica, i vi želite da pokažete vašu najbolju stranu! Pomoći ćemo vam da pogodite odgovarajući autfit i otkirvamo vam korak po korak kako da napravite neke od naših omiljenih frizura kod kuće

Zlatno pravilo za venčanja: danas je mladin dan i ona treba da bude u centru pažnje. Zbog toga su nju verovatno sredili profesionalni frizeri i šminkeri. Ali deveruše i druge gošće obično se sređuju same. Idealno rešenje: jednostavna, ali frizura vredna proslave koja odgovara vašem autfitu i aufitu za venčanje.  

Najlepše frizure za gošće venčanja

Kako biste se pripremili za predstojeću sezonu venčanja, prikupili smo naše omiljene frizure za gošće na venčanju. Sve su veoma jednostavne da se naprave kod kuće ali ipak će ostaviti utisak. Pogledajte najlepše frizure za gošće na venčanju! 

Frizure za gošće na venčanju: pletene frizure

Romantično kao iz snova: pletenica poput sirene sa cvećem.

Za posebne prilike, pletenice su večni favorit. Zašto? One su relativno jednostavne za pravljenje a opet izgledaju moderno. Bilo da su vodopad pletenice, kruna pletenica ili riblja kost: sa pletenicama ćete sigurno biti primećeni. Pletenice se dobro usklađuju sa romantičnim, cvetnim printom i čipkastim haljinama. Probajte pletenicu poput sirene - potpuno romantična verzija!

Kako napraviti?

 1. Koristeći tanak češalj, odvojite deo širine oko tri prsta od sredine ka potiljku. Vežite u rep.

 2. Ispletite klasičnu pletenicu do kraja kose i učvrstite gumicom za kosu.

 3. Koristeći aparat za kovrdžanje, napravite nežne talase u preostaloj kosi. Ne zaboravite zaštitu od toplote!

 4. Zatim skupite deo na strani glave, uvijte ka glavi i sa gornje strane unesite u prvu petlju vaše pletenice.

 5. Ponovite postupak sa kosom sa druge strane glave, prelazeći s jednog na drugi deo glave dok celu kosu ne spojite sa pletenicom. U tom slučaju, učvrstite krajeve sa gumicom za kosu.

 6. Blago otpustite pletenicu prstima kako bi frizura imala neuglađenu završnicu. Fiksirajte konačni rezultat sa malo laka za kosu.


 

Želite da unesete još više glamura u vaše pletenice? Unesite perlice ili tanku satensku ili somotsku traku. Savet: neka se vaš autfit uklopi sa bojom vašeg aksesoara.
 

Frizure za gošće na venčanju: kosa nošena sa strane

Žena sa talasastom, dužine do ramena, svetlo smeđom kosom zakačenom sa jedne strane

Prelepa, kosa nošena sa strane pruža veći volumen tankoj kosi.

Sa kosom nošenom sa strane kosa je oblikovana na jednoj strani i elegantno pada preko ramena. To izgleda posebno dobro na ženama sa tankom kosom: sa svom kosom prebačenom na jednu stranu, imaćete utisak da imate veći volumen! Takođe, ovaj stil može jednostavno da se postigne sa ekstenzijama na klip. Najlepše frizure nošene sa strane sa kovrdžama.

 

Pre svega napravite kovrdže sa aparatom za kovrdžanje, zatim oblikujte sa jedne strane. Prebacite jednu polovinu kose preko ramena a drugu polovinu učvrstite ka potiljku. Naš izbor aksesoara: tanke šnalice i ukosnice sa ukrasima od perlica i šljokica. Ova elegantna frizura najbolje izgleda sa jednostavim, ravnim outfitom: ravna haljina ili sa A-izrezom ili kombinezon se savršeno uklapaju. Ukombinujte sa dugom haljinom do poda za još više elegancije.

Frizure za gošće na večanju: polu podignuta frizura

Pogled s leđa sa dugom, talasastom smeđom kosom u polu podignutoj frizuri ukrašenom cvećem.

Polu gore, polu dole: savršeni miks zabavnog i ležernog za bilo koju priliku.

Polu podignuta je prelepa i veoma praktična. Zašto? Sasvim ćete skloniti kosu sa lica i ne morate da brinete o šiškama ili letećim pramenovima. Sa podignutom frizurom vaše šiške i gornji/prednji deo kose su uvijeni ili upleteni i učvršćeni na potiljku sa klipsom, ukosnicom ili gumicom. Ostatak kose može biti oblikovano ravno ili u kovrdže. Nežne trake za kosu ili široke šnalice izgledaju veoma elegantno u tom stilu. S obzirom da je ova frizura miks zabavnog i ležernog, odgovara autfitu koji ima sličan stil. Kraće haljine - probajte dužinu do kolena, šifon bez bretela - savršeno upotpunje ovaj stil.

 

Frizure za gošće na večanju: jednostavna podignuta frizura

Pogled s leđa žene sa smeđom kosom oblikovana u podignutu frizuru i ukrašena cvećem.

Cveće nošeno sa jednostavnom podignutom frizurom pruža romantičnost i stil.

Podignuta frizura je siguran izbor za svaku priliku. Izgleda fantastično, ostavlja utisak i lako se pravi kod kuće. Haljine bez bretela ili stilovi sa rolkom izgledaju prelepo sa podignutom frizurom. Pre svega, nanesite penu u kosu kako biste dali postojanost i olakšali proces oblikovanja. Pletena polu punđa je miks romantične pletenice i ležerne polu punđe.  

Evo kako da postignete izgled:

 1. Upotrebite tanak češalj, odvojite široki pramen kose na vrhu glave. Počevši od čela, pletite Francusku pletenicu od potiljka.

 2. Počnite sa tankim delom odvojene kose i podelite ga na tri dela. Svaki put kad ukrštate dok pletete, skupljajte više kose od odvojenog dela kose. Odvojite uzak deo i podelite na tri pramena.

 3. Kada ste došli do kraja učvrstite pletenice gumicom za kosu.

 4. Zatim uvijte nastali rep u punđu na zadnjem delu glave. Učvrstite ukosnicama.

 5. Želite da dodate romantičnost? Unesite male cvetove ili perlice u pleteni deo ili punđu.