Muškarac u odelu sa undercut frizurom
Oblikovanje kose | Undercut frizura

Uvek u trendu: muški undercut

Undercut frizura je postala osnov muških frizura. Reći ćemo vam zašto je ova frizura tako posebna i kako da je oblikujete.

Od modernih trendsetera do avangardnih autsajdera do otmenih džentlmena: undercut pristaje svima, zahvaljujući svojim brojnim varijantama. Sloj kose na vrhu ostaje relativno dugačak, dok su strane „under cut” mnogo kraće. Dužina na gornjem sloju zavisi od vas zbog čega se svaki Undercut razlikuje od drugog. Može da se oblikuje u modernom, razbarušenom, avangardnom ili čak u zalizanom stilu. Kako? Saznajte ovde.

Kako oblikovati muški Undercut

Muškarac sa Undercut frizurom, jaknom i naočarima

Tipični Undercut: veoma kratke strane.

Ova frizura ima ozbiljan potencijal oblikovanja! Duža kosa na vrhu može da se oblikuje kako želite. Dodajte volumena sa fenom i penom za oblikovanje. Sa voskom i gelom začas se stvaraju zabavne fanki frizure. Bilo da želite neuglađenu ili razbarušenu, kovrdžavu sa kifom ili klasičnu zalizanu pozadi - ova frizura je savršena za bilo koga koji voli promene. Dajte frizuri pank crtu tako što ćete ofarbati gornji sloj. Ljubičasta ili plava undercut frizura su trenutno u trendu.

Podsećanje na prošlost

Muškarac sa uskim Undercut-om

Uski Undercut je posebno moderan

Poslovno sa strane, a žurka na vrhu. Neki se sećaju ovog izgleda iz 80-tih. Aktuelni trend je, međutim, varijacija klasičnog: duga kosa koja pada preko kraćeg dela. Možete da postignete željeni efekat menjajući dužinu na vrhu i na stranama.

Kosa sa strane može da bude kratka ili čak i obrijana. Samo najhrabriji je sasvim obrijuv.
Kosa na vratu treba da bude obrijana kratko kao na stranama. Duži krajevi se podižu po širini glave ili malo uže i strane se skupljaju pozadi.

Saveti za oblikovanje Undercut frizure za muškarca

Najbolja strana Undercut frizure: treba da oblikujete samo duže delove. Ako je kosa dugačka od 10 do 15 cm, može ležerno da se veže pozadi. To se najbolje postiže kada je kosa puna i sjajna. Kako postići ovaj izgled? Jednostavno:

  1. Operite kosu sa šamponom za volumen i nanesite penu za volumen na kosu osušenom peškirom.
  2. Fenirajte s okruglom četkom ili fenirajte glavom okrenutom ka dole.
  3. Za dodatni volumen, nanesite puder za volumen na koren.
  4. Zaližite kosu pozadi na jednu stranu sa gelom ili nanesite vosak za mat efekat, trljajući prstima dok nanosite.

Ostale Undercut varijante

portrait of handsome fashion stylish hipster businessman model dressed in elegant light blue suit in glasses isolated on white. Walking
Duža kosa koja uokviruje lice za moderan izgled

Muškarac sa dugom kosom može da ima ultra kratke strane - u tom slučaju Undercut postaje vidljiv samo kada je kosa vezana u mušku punđu.

Undercut zaista ističe kovrdžavu kosu, s obzirom da pravi lep kontrast sa urednim stranama. Kovrdže mogu da padaju na lice ili da se uklone sa gelom. Ukoliko je samo jedna strana kraća, naziva se Sidecut.

Za one kojima je neophodna konzervativna frizura, možda zbog posla, uski Undercut je idealan. Nežna tranzicija između dugog vrha i kratkih strana izgleda elegantno i dobar je način da se proba ovaj trend sa dugom kosom.

 

Ova frizura zahteva održavanje i trebalo bi da se podšiša na svake četiri do šest nedelja da bi sačuvala oblik. Kraći delovi rastu veoma brzo.