undercut
Oblikovanje kose | Undercut frizura

Undercut frizura – savršena za razigrane buntovnike

Dejvid Bouvi je pokrenuo trend undercut frizura tokom osamdesetih. Deo kose je obrijan brijačem dok je gornji deo kose još uvek dugačak. Lako možete objasniti Vašem frizeru šta želite: “Skinute sve sa strane, ali nemojte da dirate gornji deo kose!”

Pre samo nekoliko godina, undercut frizure su povezivana sa pankerima, metalcima i gotičarima. Sada su undercut frizure skoro pa glavni trend, nekadašnje ispoljavanje bunta se sreće po skoro svim klubovima u gradu. Kod undercut frizure desetak centimetra kose se obrije iznad ušiju i oko glave, kao vojničko šišanje. Jedino se ne dira gornji deo kose. Može se i brijati samo deo iznad ušiju. Model Alis Delal je jedna od pionira undercut frizura. Nemačka glumica i pobednica takmičenja ‘Let’s Dance’, Sofija Tomala takođe je rano počela da nosi tada još uvek buntovničku frizuru.

Obrijani delovi naglašavaju frizuru, pogotovo ako je kosa duga. Čak iako se obije samo iznad ušiju, razbija ustaljene načine na koje se oblikuje kosa. Ali pomalo neočekivano, povećava se samo ženska privlačnost.

Napomena: Iako undercut frizura izgleda jednostavno, preporučujemo da jedino iskusnom frizeru poverite da Vam napravi takvu frizuru. Tek tada možete kod kuće da je skraćujete mašinicom svake dve nedelje. Čak i tada je možda bolje da zamolite prijateljicu za pomoć.  

Treba napomenuti da undercut frizure posebno lepo stoje ženama sa mekim crtama lica nego sa četvrtastima. Ako je Vaša kosa tanka ili veoma tanka, ne preporučuje se da ni najmanji deo kose brijete. Može se desiti da više ne želite da gledate svoju poluobijanu frizuru. Tada bi trebalo jednostavno da napravite razdeljak, tako da kosa prelazi preko obrijanih delova. Naravno, uvek možete nositi neku kapu. Možda se sećate da je nedavno i Sofija Tomala nosila kapu. Srećom, žena ne mora da skida kapu kada se pozdravlja sa nekim.

Zvezde dovoljno hrabre da nose undercut frizuru