Muška frizura u zalizanom stilu
Oblikovanje kose | Uglađeno

Zalizani stil za muškarce - elegantno i moderno

U njihovo vreme, Keri Grent i Šon Koneri su nosili ovu frizuru na najefektniji način. Sada, zvezde poput Džonija Hama (iz serije „Ljudi sa Menhetna") i Dejvida Bekama, kao i trendseterski blogeri i ikone uličnog stila veličaju povratak ove frizure - Zalizani stil se ponovo vratio. Najbolja strana: savršena simbioza čiste muškosti i klasične elegancije nije bila nikad lakša za oblikovanje

Zalizana frizura je praktična svakodnevna frizura za mnoge džentlmene. Ne odgovara samo starijim muškarcima već je sve više nose mlađi muškarci. Šta čini modernu frizuru: zalizana kosa ne izgleda više cementirano, kao što je izgledala ranije, nego je sada mnogo prirordnija i živahnija. Da bi mogli da oblikujete zalizanu frizuru u trendu, kosa na vrhu mora da ima određenu dužinu, idealno oko 6 do 8 centimetara.

Kako oblikovati modernu Zalizanu frizuru

Muška frizura u zalizanom stilu

Moderna Zalizana frizura nije slepljena za glavu nego deluje prirodno.

Za moderan Zalizani izgled, važni su sledeći saveti za oblikovanje: nemojte dodavati proizvod na mokru, nego na kosu osušenom fenom. Na taj način, krajnja frizura neće izgledati previše sjajno niti čvrsto. U prvom koraku oblikovanja, očešljajte kosu pozadi. Nastavite stavljajući blagu pomadu za teksturu ili gel za kosu i gurnite ostatak kose pozadi prema potiljku. Ako želite veoma precizan izgled, koristite češalj ali možete da nanesete proizvod rukama.
Savet: muškarci sa blago talasastom kosom mogu takođe da nose Zalizani stil uz nekoliko jednostavnih koraka. Samo koristite aparate za ispravljanje kose pre oblikovanja (nemojte zaboraviti da nanesete sprej za zaštitu od toplote) i za kraj nanesite gel, vosak ili kremu.

Muška frizura u zalizanom stilu

Moderna Zalizana frizura je odgovarajuća za posao ali i za opuštenije varijante.

Ovo su 3 karakteristike zbog kojih je Zalizana frizura u trendu

  • Muškarci sa karakterističnim crtama nose ovu frizuru u trendu veoma dobro, jer ona ističe lice. 
  • Zalizana frizura + smoking = vrhunski rezultat. Ali izgleda fantastično i u potpuno suprotnoj svakodnevnoj varijanti sa farmerkama i kožnom jaknom.. 
  • Brada od tri dana ili puna brada? Ne hvala. Zalizana frizura je u prvom planu, sa sveže obrijanim licem.