hairstyles-for-christmas
Oblikovanje kose | Uglađeno

Svečane frizure za božićne žurke - jednostavne i brze za oblikovanje

Barbara Palvin

Tražite li elegantnu frizuru za sledeću božićnu žurku? Predstavljamo vam najatraktivnije, najmodernije frizure za praznike! Najbolje u vezi sa tim: sve frizure su veoma brze i jednostavne za oblikovanje

Izabrali ste garderobu za praznike ali se niste još odlučili za frizuru? Nema problema - sledeće ideje za frizure garantuju idealno kombinovanje: ne samo su uglađeni stil, punđe i dugi bob savršene frizure za svečanu garderobu kao na primer za kratku crnu haljinu ili dugačke haljine, već su veoma jednostavne za oblikovanje. I svejedno je da li imate tanku ili gustu kosu, kratku ili dugu. Sa pravim proizvodima, vaša lična glamurozna frizura će biti spremna u nekoliko minuta. Neka žurka počne!

Svečani stil: neuglađeni stil

Christmas-Party-Hairdos-Sleek-Look-210x270
© Getty Images

Stil koji je bio na svim modnim pistama (viđeno na reviji Balmain): uglađeni stil. Nije vam potreban stručnjak za kosu i šminku da biste oblikovali kosu u frizuru sa revije. Najvažnije sredstvo za vašu dugu kovrdžavu kosu? Aparat za ispravljanje kose! Obavezno nanesite zaštitu od toplote i zatim ispravite kosu u sekcijama. Nanesite bogatu količinu gela na ruku, koristite ga da zaližete kosu i učvrstite sa strane ukosnicama ispod korena. Ova frizura pored toga što je veoma svečana ističe vaše lice. Sa elegantnom šminkom i raskošnim nakitom zaista ćete blistati.

Svečani stil: uglađeni kratki stil

Christas-Party-Hairdos-sleek-Shortcut-210x270
© Getty Images

Uglađena kratka frizura unosi veliku porciju holivudskog glamura u vaš stil. Ne samo da ide uz dugu kosu, već na primer sa stepenastom frizurom ili pažom. Jednostavno nanesite gel količine lešnika na kosu i strogo oblikujte pozadi ili sa strane sa češljem sa tankim zupcima kao što je prikazano na slici. Varijanta: za neverovatan talasasti oblik iz dvadesetih godina, zakačite šiške ukosnicama u talasasti oblik i zatim prosušite kosu.

Svečane frizure: nisko skupljena punđa

Christmas-Party-Hairdos-braided-chignon-210x270
© Getty Images

Ova upletena frizura je savršena za bilo koga ko traži modernu podignutu frizuru sa romantičnom crtom. Prvo umasirajte malo pudera za volumen u kosu za dodatnu postojanost i vežite niski rep. Olabavite gumicu za kosu, napravite otvor između linije kose i gumice prstima, i provucite rep između od vrha ka dnu. Potom uvijte dužine i učvrstite sa drugom (transparentnom) gumicom za kosu. U zavisnosti od dužine kose, pletenica je provučena kroz otvor na isti način a zatim uvijena oko same sebe, sve dok ne ostane samo kraj koji se veže ispod punđe ukosnicama. Na kraju nanesite samo lak za kosu.

Praznične frizure: nizak, uvijeni konjski rep

Christmas-Party-Hairdos-Ponytail-210x270
© Getty Images

Klasična frizura takođe može da bude svečana. Ako se sakrije gumica za kosu konjski rep može da bude veoma elegantan. Kako oblikovati glamurozni konjski rep: nanesite zaštitu za kosu i isfenirajte kosu dok ne bude ravna. Koristite aparat za ispravljanje kose kako biste oblikovali po želji. Skupite svu kosu strogo pozadi i vežite je u konjski rep na potiljku. Odvojite po pramen jednog ili dva centimetara širine od konjskog repa i uvijte ga oko gumice za kosu. Kraj je jendnostavno učvršćen s unutrašnje strane repa ukosnicama. Veliki plus ove frizure: zaista ističe vašu šminku i minđuše.

Praznične frizure: bob iz devedesetih

Christmas-Party-Hairdos-90ies-Bob-210x270
© Getty Images

Dužina do brade, asimetrična ili u verziji sa dugom kosom - ovaj bob se vratio na velika vrata. Dopada vam se elegantna ali prirodna frizura? Onda je ova frizura jednostavna za negovanje upravo za vas. Novo: krajevi su isfenirani ka unutra sa okruglom četkom, što podseća na devedesete. Sprej za zaštitu od toplote čuva kosu protiv oštećenja a malo ulja na dužine pruža kosi sjaj. S ovim uvijanjem ovaj bob predivno uokviruje lice i daje mu francuski šik.

Frizure za odmor: neuglađena pletenica

Christmas-Party-Hairdos-Undone-Braids-210x270
© Getty Images

Ova upletena frizura deluje opušteno i praznično s obzirom da je tako savršeno nesavršena. Prvo koristite aparat za ispravljanje kose da biste dali volumen i zatim pažljivo prodrmajte s dole na gore. Napravite niski razdeljak sa strane i pustite svu kosu preko ramena sa leve strane (ili suprotno). Podelite kosu u tri pramena i upletite labavu riblju kost izostavljajući šiške. Za završni neuglađeni rezultat, izvucite pojedinačne pramenova s prstima.

Praznične frizure: visoki konjski rep

Christmas-Party-Hairdos-Ponytail_210x270
© Getty Images

Bolje nego bilo koji tretman za lepotu: s ovom ekstra elegantnom frizurom izgledaćete mlađe i svežije u trenu. Visoki konjski rep izgleda posebno elegantno kada je kosa dobro negovana, sjajna i zdrava. Savet: Ako je ranije kosa bila stepenasta radi punoće, danas su krajevi tupo ošišani. Tanka ili gusta, odgovara za bilo koju teksturu: prvo ispravite kosu, potom je vežite na vrhu. Blago natapirajte kosu za dodatni volumen.