hair-light-blonde-bob
Oblikovanje kose | Uglađeno

Pramenovi: Plavi bob

Merlin Monro je napravila od ove frizure svoj zaštitni znak - ikone je danas nose! Plavi bob je opet veoma popularan u 2016. Od poznatih ličnosti do blogerki, trendseterki, ovu hit frizuru nose svi. U međuvremenu plavi bob nije izgubio nijednu od svojih karakteristika: senzacionalan, moderan, svež i vredan imitacije

Kratke frizure se generalno smatraju dosadnim. Ne slažemo se! Sa Merlin Monro nikad ne biste ni pomislili na dosadu - tako je i sa ovom frizurom. To je kao strast. I više od toga.

Plavi bob je ubedljiv u bilo kom izdanju: kovdržavi, nežni, ravan i precizan, stepenast ili ležeran. Zbog svega toga je ova kratka frizura toliko popularna. Ketrin Hejgl, Emi Mekadams, Paris Hilton ili Mišel Vilijams - zaštitni znak Merlin Monro ima glavnu ulugu u Holivuda i drugde. Sa razuzdanim talasima, glamuroznim retro kovrdžama ili zanimljivim slojevima... Bob? Neodoljiv za plavuše!

Od slatkog meda do lepe vanila boje pa do hladne platinaste, danas pramenovi u bobu zrače u svim plavim nijansama i pristaju mnogobrojnim frizurama. Fleksibilnost boje i stila je ono što čini ovu frizuru tako popularnom. Plavi bob je večan i moderan.

Kako izgleda plavi bob nove generacije? Pokazaćemo vam naše omiljene frizure:

Plavi bob u ravnom stilu

Plavi bob u ravnom stilu
© Getty Images

Ravno, uglađeno sa razdeljkom na sredini - svetli bob je veoma moderan (pogledajte Holi Fulton)

Jednostavno: sa krajevima ošišanim na istu dužinu i preciznim razdeljkom na sredini, ova kratka frizura je veom šik i elegantna. Najbolje pristaje frizuri „blunt cut”. Oblikovanje je podjednako jednostavno kao i šišanje: nakon sušenja, najbolje je oblikovati oštri bob sa aparatom za ravnanje kose. Obavezno nanesite zaštitu od toplote! Savet: koristite anti-friz losion za kraj. Kosa će vam biti nežna i lepa, a kosa vam neće letiti i kvariti linearnost frizure.

Slojeviti plavi bob

Slojeviti plavi bob
© Getty Images

Novi stil: plavi bob sa šiškama u stepenastom izgledu (pogledajte brend Sakai)

Viši nivo: izrazito stepenasti sa XL šiškama i laganim krajevima, trendseteri su sjajno prihvatili plavi bob. Sa ovom ležernom frizurom kosa je u sasvim novom svetlu: super moderna, posebna, drugačija. Ova verzija pristaje mnogim modnim stilovima - od sportskog šika do novog romantizma i futurizma. Govoreći o stilovima, nije samo stilizovana već i brza: osušite kosu i definišite pojedinačne pramenove sa malo voska za oblikovanje. Na taj način ćete upotpuniti ovaj razbarušeni izgled.

Related articles